Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Bernie Ecclestone

Hoe Bernie Ecclestone van F1 een miljardenbusiness maakte, binnenkort te zien op Viaplay

Hij is net zo legendarisch als controversieel, maar zonder Bernie Ecclestone zou de Formule 1 vandaag de dag niet zo groot zijn geworden. De Nederlandse Formule 1-fans krijgen het nog nooit eerder vertelde verhaal van Ecclestone en de opkomst van de Formule 1 te zien. 

Lucky
Advertorial
Naar nieuwsoverzicht © Viaplay

Maar liefst zeven decennia aan unieke F1-historie uit het archief, aangevuld met interviews van Bernie Ecclestone, komen voorbij in de achtdelige documentaireserie genaamd 'Lucky!'. Vanaf vrijdag 24 november is het alleen te zien op Viaplay.

'Lucky!' neemt de kijker mee door verschillende periodes, waarbij Ecclestone alles vertelt over de rivaliteiten, verraad, politiek, sterfgevallen en vriendschappen in de wondere wereld van Formule 1.

Ondanks de pijnlijke dood van zijn eerste coureur Stuart Lewis-Evans, pakt Ecclestone door en gaat hij vastberaden op zijn doel af. Kleurrijk, raadselachtig en soms meedogenloos transformeert hij de Formule 1 van een amateursport tot de mondiale sport van vandaag de dag.

Bekijk de documentaire vanaf 24 november op Viaplay.

			© AFP or licensors
	© AFP or licensors

Van de regisseur van de bekroonde documentaire 'Senna'

Bernie Ecclestone: "Ik kan eerlijk zeggen; Ik heb nooit iets uitgestippeld. Ik heb vooral kansen gezien. Soms werkten ze in mijn voordeel... en soms had ik beter geen deal kunnen maken. Over het algemeen heb ik gewoon geluk gehad!"

De serie is ontwikkeld en geregisseerd door Manish Pandey, de schrijver van de bekroonde documentaire 'Senna'. Pandey heeft met 'Lucky!' opnieuw een uitzonderlijk intieme en emotionele reis vastgelegd.

De serie is niet alleen voor die-hard Formule 1-fans. Het is een visueel feest en een meeslepend verhaal dat de wereld van de autosport overstijgt. Het laat zien hoe Ecclestone zich wist op te werken van tweedehands motorfietshandelaar tot de alleenheerser van de Formule 1. De trailer van de indrukwekkende documentaire vind je hieronder.

Alle acht delen van de unieke Ecclestone-docuserie bekijk je op Viaplay.

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!
Viaplay
x
Duidelijke taal Red Bull komt met statement na felle uitspraken Brown