Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Hoe het Red Bull-team ook tijdens de crisis de moed erin houdt

Het Red Bull-team kon niet wachten op het begin van het seizoen. Er waren geen excuses meer: er zou gestreden worden voor de wereldtitel en het vertrouwen was torenhoog. Het coronavirus gooide echter roet in het eten.

Albon pitstop
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Red Bull kwam eind februari met een heel goed gevoel terug van de testdagen in Barcelona en stapte enkele weken later vol goede moed op het vliegtuig naar Australië. Geracet werd er daar echter niet, waardoor het momentum dat was opgebouwd tijdens de testdagen plots weer weg was. Hoe houdt Red Bull-teambaas Christian Horner in deze periode de moed er eigenlijk in bij zijn personeel?

Zelf werkt de Britse teambaas, net als de rest van zijn personeel, vanaf thuis. De fabrieken zijn gesloten, dus veel werk kan er niet verricht worden. Hoe is het om met drie kinderen in huis een Formule 1-team te runnen? "Door de situatie waardeer je de mensen dichtbij je meer", zo vertelt Horner in gesprek met The Guardian. "Iedereen kan door dit virus geraakt worden, zowel vrienden als familie, dus je merkt hoe waardevol het leven is. Zeker de levens van degenen om je heen."

Maar uiteraard wil Horner het liefst weer dat er wordt geracet: "Dit is de langste periode dat ik zonder racen heb gedaan sinds ik twaalf was, denk ik. Het is sowieso de langste periode dat ik ooit op een en dezelfde plek ben verbleven sinds ik nog naar school ging", zo stelt de Brit, die al sinds 2005 de teambaas van Red Bull is, vast.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Zoals vele anderen heeft Horner ook een beroep moeten doen op het videoprogramma Zoom, waarmee hij naar eigen zeggen 'megavergaderingen' houdt, waarbij al het andere Red Bull-personeel in groten getale online inschakelt. In het team heerst volgens de teambaas een 'familie-achtige' sfeer, die hij in deze tijd op allerlei verschillende manieren in stand probeert te houden.

"Het is enorm belangrijk om dat teamgevoel ook in deze coronatijden te creëren. Het is namelijk erg onnatuurlijk voor iedereen om niet samen te zijn en hele dagen thuis te zitten. De kracht van ons team is juist altijd al de manier geweest waarop we met elkaar omgaan en voor verandering zorgen. We reageren op problemen en proberen die meteen samen op te lossen."

"We doen bij Red Bull allerlei bijzondere dingen om in contact met elkaar te kunnen blijven, zoals online fitnessklassen en pub quizzen om dat teamgevoel zo goed mogelijk in stand te houden", aldus Horner, die trots is op de Red Bull-werknemers die mee hebben geholpen in de strijd tegen het coronavirus.

"Zij hebben het fenomenaal gedaan. Wat we hebben bereikt, om in zo'n korte tijd een werkend prototype ventilator te ontwikkelen die klaar was voor productie, is ongekend. Het is iets waar iedereen bij Red Bull trots op kan zijn", aldus de Brit.

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Magistrale Verstappen deelt Perez de knock-out uit in Monaco