Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Hongarije 2022

Hoe laat begint de Formule 1 Grand Prix Hongarije 2022?

We zijn alweer aangekomen bij het laatste Grand Prix-weekend voor de zomerstop. De Grand Prix van Hongarije 2022 zal van vrijdag 29 juli tot en met 31 juli worden verreden. Max Verstappen wist er nog nooit te winnen in zijn Formule 1-carrière. Kan hij dit weekend wel het goud pakken op de Hungaroring? Bekijk het volledige tijdschema hieronder en mis niets!

Hungary 2021 start
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Dit weekend zal de laatste F1-race voor de zomerstop worden verreden: de Grand Prix van Hongarije. Het circuit in Boedapest staat erom bekend veel downforce te vergen van de bolides door haar mix van bochten. Max Verstappen wist de Grand Prix op de Hungaroring nog nooit te winnen en zal daar komend weekend verandering in proberen te brengen.

Het Grand Prix-weekend speelt zich af op de tijdstippen zoals we die gewend zijn bij de meeste Europese races. Op vrijdag start de eerste vrije training om 14:00 uur Nederlandse tijd waarna later in de middag om 17:00 uur de coureurs het circuit nogmaals trotseren voor de tweede vrije training.

Op zaterdag 30 juli begint het echte werk om 16:00 uur in de kwalificatie en gaan we erachter komen of Verstappen zijn vierde poleposition van het seizoen kan pakken, maar niet voordat hij en zijn concullega's nog een keer mogen oefenen in de derde training, eerder die middag om 13:00 uur.

Starttijd GP Hongarije 2022

Op zondag 31 juli wordt de Formule 1-race in Hongarije verreden en gaan we zien of Verstappen zijn voorsprong op kampioenschapsrivaal Charles Leclerc verder kan uitbreiden. Na de fout van de Monegask in de vorige race zal hij niets anders willen dan terugslaan en punten pakken voor zichzelf en Ferrari. De Grand Prix van Hongarije begint om 15:00 uur Nederlandse tijd.

Bekijk hieronder het gehele tijdschema voor de Grand Prix van Hongarije 2022.

Tijdschema GP Hongarije

Sessie Datum Tijd
Eerste vrije training vrijdag 29 juli -
Tweede vrije training vrijdag 29 juli -
Derde vrije training zaterdag 30 juli -
Kwalificatie zaterdag 30 juli -
Race zondag 31 juli -

Ook interessant:

Verstappen stipt doorslaggevende factor in titelstrijd met Ferrari aan

Verstappen heeft zijn pijlen gericht op de volgende race, de Grand Prix van Hongarije. En de enkelvoudig wereldkampioen stipt een doorslaggevende factor aan in de titelstrijd met Ferrari. Joris Mosterdijk praat je in deze video weer helemaal bij.

Formule 1 GP Hongarije 2022 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Spoiler-alert Vader Perez deelt waanzinnige 'spoiler' over F1-toekomst zoon Sergio