Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hoe laat begint de Formule 1 Grand Prix van België (Spa)?

De laatste Grand Prix voor de zomerstop is de F1 GP van België op het circuit van Spa-Francorchamps. Op deze pagina vind je alle informatie over de F1 tijden van het raceweekend in België.

F1 Grand Prix Belgium Spa Francorchamps circuit 2022 © XPBimages

F1 tijden GP België Spa-Francorchamps 2024

In het onderstaande schema vind je alle F1-tijden van de vrije training, de kwalificatie, de sprint shootout de sprintrace en natuurlijk de race op zondag. De Grand Prix van België zal verreden worden op zondag 28 juli om 15:00 uur op het circuit van Spa-Francorchamps, wat midden in de Belgische Ardennen te vinden is.

Tijdschema GP België

Sessie Datum Tijd
Eerste vrije training vrijdag 26 juli -
Tweede vrije training vrijdag 26 juli -
Derde vrije training zaterdag 27 juli -
Kwalificatie zaterdag 27 juli -
Race zondag 28 juli -

F1 Grand Prix van België

De Grand Prix van België heeft eigenlijk alle elementen om elk jaar weer een spektakelstuk te worden. Dit komt onder andere door:

  • De lay-out van het circuit. Door de uitdagende combinatie van bochten, de hoogteverschillen en de goede mogelijkheden om in te halen, biedt het circuit veel mogelijkheden om er een aantrekkelijke wedstrijd van te maken.
  • Het publiek. Al voordat Max Verstappen überhaupt geboren was, stond het al propvol langs de baan. De fans in Spa geven de wedstrijd een speciaal tintje.
  • Het weer. Het weer is altijd wisselvallig boven het circuit van Spa-Francorchamps. Er is altijd wel kans op regen, ook al schijnt de zon uitbundig bij aanvang van een sessie. Door de glooiende heuvels is het weer in Spa nog iets wisselvalliger dan bij ons in 'De Lage Landen'. Het kan zomaar vanuit het niets gaan regenen. In 2021 gooide de regen alleen roet in het eten en werden er slechts een paar rondjes gereden achter de safety car.

Wanneer is de Formule 1 GP van België (Spa)?

Het Grand Prix-weekend van 2024 in België vindt plaats van 26 tot en met 28 juli en is de veertiende race op de kalender. Op vrijdag vinden de eerste en tweede vrije training plaats. Vervolgens wordt op zaterdag de laatste vrije training gereden. De kwalificatie volgt later op de dag om 16:00 uur Nederlandse tijd. De race begint op zondag 28 juli om 15:00 uur Nederlandse tijd.

Kletsnatte F1 Grand Prix van Belgie op Spa-Francorchamps in 2021 achter de safety car © XPBimages
Het oranjelegioen op de tribune van Spa-Francorchamps tijdens de Grand Prix van België in 2022 © XPBimages

Hoe laat begint de kwalificatie van Spa?

De kwalificatie vind plaats op zaterdag , namelijk op 26 juli om 16:00 uur Nederlandse tijd. Zal het droog blijven gedurende de kwalificatie?

Hoe laat begint de F1 Grand Prix van Spa | Alle tijden

F1 liveblog

Op RacingNews365 zal er tijdens alle evenementen van het raceweekend in België ook een F1 liveblog worden bijgehouden. Hier ontvang je actuele updates wat er allemaal op de baan gebeurd. Ben je wel in de gelegenheid je TV aan te zetten? Bekijk dan hier waar je de F1 op TV kan bekijken. Ook zijn er na alle hoogtepunten van het weekend F1 samenvattingen te vinden, zodat jij niks hoeft te missen.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.
Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi