Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hoe laat begint de Formule 1 Grand Prix van Canada?

De negende wedstrijd van het seizoen is de Grand Prix van Canada en deze zal van start gaan op zondag 9 juni 2024 om 20:00 uur Nederlandse tijd! Bekijk hier al de tijden van de GP van Canada

Hoe laat begint de F1 Grand Prix van Canada | Tijden

Canada GP tijden

In het onderstaande schema zijn alle tijden te zien van de vrije trainingen, de kwalificatie en de race op zondag.

Tijdschema GP Canada

Sessie Datum Tijd
Eerste vrije training vrijdag 7 juni -
Tweede vrije training vrijdag 7 juni -
Derde vrije training zaterdag 8 juni -
Kwalificatie zaterdag 8 juni -
Race zondag 9 juni -

F1 liveblog

Niet in de gelegenheid om de kwalificatie en de race live op TV te volgen? Geen probleem! Via RacingNews365 wordt er een liveblog bijgehouden, waardoor je niks hoeft te missen. Ook worden er achteraf F1 samenvattingen gedeeld met alle hoogtepunten van de race. Zo blijf je altijd op de hoogte.

F1 Grand Prix van Canada

De Grand Prix van Canada staat al heel lang op de kalender en heeft dus een rijke geschiedenis. De Grand Prix heeft een aantal bizarre edities gekend, waarvan 2011 een recordhouder is. De Grand Prix van Canada, editie 2011, staat namelijk in de boeken als 'de langstdurende Grand Prix ooit'. Door langdurige regenval werd de wedstrijd in ronde 26 ruim twee uur stilgelegd. Door slim te wisselen van banden kon Jenson Button vanaf de laatste (!) plaats uiteindelijk de ruim vier uur durende race winnen.

Nog een knotsgekke editie was die van 2000, toen onze landgenoot Jos Verstappen zich van zijn goede kant liet zien. De race begon droog, maar toen de regen viel na de 44e ronde begon Verstappen op stoom te raken. In zijn Arrows-Supertec, destijds een van de slechtste auto's van het veld, reed de Nederlander zich naar een sensationele vijfde plaats, nadat hij als dertiende was gestart.

Wanneer is de Formule 1 GP van Canada?

Het Grand Prix-weekend van 2024 in Canada vindt plaats van 7 tot en met 9 juni en is de negende race op de kalender. Op vrijdag vinden de eerste en tweede vrije training plaats. Vervolgens wordt op zaterdag de laatste vrije training gereden. De kwalificatie volgt later op de dag om 22:00 uur Nederlandse tijd. De race begint op zondag 9 juni om 20:00 uur Nederlandse tijd.

Mis geen seconde van het nieuwe F1-seizoen! Zet met een druk op de knop de F1-kalender in jouw telefoon.

Download nu de F1-kalender
Viaplay
x
LIVE Slotstuk F1 wintertest 2024 met Verstappen in actie