Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hoe laat begint de Formule 1 Grand Prix van Monaco?

De achtste wedstrijd van het seizoen is de Grand Prix van Monaco en deze zal van start gaan op zondag 26 mei 2024 om 15:00 uur. Maar voordat de coureurs beginnen aan de wedstrijd, worden er natuurlijk nog de vrije trainingen en kwalificatie verreden. Bekijk onderstaand al de tijden van de Monaco GP.

Hoe laat begint de Monaco GP en tijden

Monaco GP tijden

Met een lengte van 3,337 kilometer is het circuit in Monaco veruit de kortste van de kalender. Na 78 ronden bereiken de coureurs dan ook niet de minimale driehonderd kilometer, maar rijden ze slechts 260,386 kilometer. Dit om te voorkomen dat de wedstrijd langer dan de maximaal toegestane twee uur duurt. Het ronderecord op het circuit in de huidige vorm (sinds 2015) is in handen van Max Verstappen. De Nederlander reed in 2018 in zijn Red Bull een 1.14,260.

Zal Charles Leclerc in 2024 zijn Monaco-vloek doorbreken en kunnen gaan voor de overwinning tijdens zijn thuis Grand Prix? Je ziet het op 26 mei!

Wanneer is de Formule 1 GP van Australië?

Het Grand Prix-weekend van 2024 in Monaco vindt plaats van 24 tot en met 26 mei en is de achtste race op de kalender. Op vrijdag vinden de eerste en tweede vrije training plaats. Vervolgens wordt op zaterdag de laatste vrije training gereden. De kwalificatie volgt later op de dag om 16:00 uur Nederlandse tijd. De race begint op zondag 226 mei om 15:00 uur Nederlandse tijd.

F1 liveblog

Even niet in de gelegenheid om de F1 live op TV te volgen? Geen probleem! RacingNews365 houdt een liveblog bij, zodat je niks hoeft te missen. Formule 1 op TV volg je via Viaplay of via een van de andere kanalen. Bekijk het overzicht F1 op TV welke zenders of kanalen de Grands Prix uitzenden. Ook kan je achteraf de samenvatting van de F1 bekijken, waarin alle hoogtepunten van de race te zien zijn.

Al de tijden van de Monaco GP

Het Formule 1-weekend van Monaco vindt plaats van 24 tot 26 mei 2024. Bekijk hieronder een overzicht van de tijden van de vrije trainingen, kwalificatie en race.

Tijdschema GP Monaco

Sessie Datum Tijd
Eerste vrije training vrijdag 24 mei -
Tweede vrije training vrijdag 24 mei -
Derde vrije training zaterdag 25 mei -
Kwalificatie zaterdag 25 mei -
Race zondag 26 mei -

Mis geen seconde van het nieuwe F1-seizoen! Zet met een druk op de knop de F1-kalender in jouw telefoon.

Download nu de F1-kalender
Viaplay
Pos. Coureur Punten
Pos. Team Punten
Volledige stand
x
RN365-podcast Twinkeling in ogen Verstappen onheilspellend nieuws voor F1-concurrenten