Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Honda

Honda-baas eert Verstappen met Senna-vergelijking: "Een speciale coureur voor ons"

De overwinning van Max Verstappen in de Grand Prix van Monaco was de eerste zege voor Honda in de smalle straten van het prinsdom sinds Ayrton Senna in 1992 won en de eerste keer sinds 1991 dat Honda het WK leidt.

Verstappen Monaco Podium
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

We kennen de Japanners van Honda als nuchter, vaak zelfs tegen het stoïcijnse aan. Maar eens in de zoveel tijd laten ze emotie en passie zien als geen ander. Zo ook Honda's motorsportchef Masashi Yamamoto. De zege van Max Verstappen van afgelopen weekend, afgedwongen in de straten van Monaco, is er eentje die emoties bij hem oproept, zo laat hij weten in een column voor Honda.

"Dit was de eerste keer dat Honda won in Monaco sinds het tijdperk Ayrton Senna, maar ik zie altijd overeenkomsten tussen Max Verstappen en Senna. Zijn manier van rijden voelt als die van Senna en dat maakt hem tot een zeer speciale coureur voor Honda."

Dit soort successen maakt dat Yamamoto zou willen dat het F1-avontuur niet aan het einde van het jaar afloopt: "Ik zou willen dat we tezamen nog langer door kunnen strijden, maar ik ben ook heel blij dat ik bij heb kunnen dragen aan deze speciale overwinning in Monaco. Omdat hij nog altijd slechts 23 jaar oud is, heeft hij alles in zich om het record van zes overwinningen van Senna in Monaco te evenaren of zelfs te overtreffen. Ik ben er ongelooflijk trots op dat ik de hoeksteen daarvoor heb mogen leggen."

Voor Honda kwam de zege op het juiste moment, het was immers de laatste kans voor de motorfabrikant, die de race koste wat kost wilde winnen vanaf het moment dat men in 2015 terugkeerde op het hoogste autosporttoneel: "Dit was Honda's zesde optreden in Monaco sinds 2015. In die eerste jaren voelde we een ander soort spanning, viel er vooral veel te leren. Een realistische kans op de overwinning hadden we toen niet."

"Maar in 2019, het eerste jaar van de samenwerking met Red Bull, een competitief team, wilde ik per se winnen. Daarmee zouden we dichtbij de glorietijden van eind jaren '80, begin jaren '90 komen, toen we zes jaar op rij zegevierden in Monaco. Die tijd symboliseert ons gouden tijdperk in F1, en die tijden wilden we maar wat graag herbeleven."

Dit jaar was het dan wel zo ver en Yamamoto is iedereen dankbaar die daar aan bij heeft gedragen, niet in de laatste plaats Verstappen zelf: "Het zag er misschien makkelijk uit, maar kleine problemen of foutjes liggen altijd op de loer. Maar iedereen in het team heeft Verstappen perfect geholpen."

"En voor wat betreft Verstappen zelf. Ik kan me niet voorstellen dat je zo volwassen kunt zijn als je nog maar 23 jaar oud bent", besluit Yamamoto zijn lofzang.

Ook interessant:

De Grand Prix van Monaco stond niet bol spanning, maar er vielen genoeg mensen in positieve of juist negatieve zin op. En dat is al-tijd voer voor uitgebreid napraten in de Formule 1-podcast van RacingNews365.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Monaco 2021 RN365 Nieuwsdossier

13 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Red Bull trekt 19-jarig supertalent aan als F1-reservecoureur