Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Honda diep ontroerd door Verstappen: "Ik heb geen tranen meer over"

Het verzilveren van de coureurstitel in Abu Dhabi was voor Honda een zeer emotioneel moment. De motorleverancier verlaat de Formule 1, maar kijkt met tranen van blijdschap en ontlading naar het behaalde resultaat van Max Verstappen.

Nadat Max Verstappen de wereldtitel kon verzilveren in Abu Dhabi was het een groot feest bij Red Bull Honda. In de allerlaatste Formule 1-race voor de motorleverancier behaalde een Honda-gedreven coureur het wereldkampioenschap voor het eerst in dertig jaar. Hiermee zetten de Japanners waardig een punt achter het F1-avontuur met Red Bull. Het afsluiten van het laatste seizoen van Honda in de koningsklasse viel dan ook zwaar bij Masashi Yamamoto. De directeur van Honda Motorsport hield het na de race op zijn zachtst gezegd niet droog. "Ik had geen tranen meer over", laat hij weten aan het Japanse AS Web . "Ik moest huilen na het ontvangen van alle afscheidsberichtjes."

Lovende woorden voor de Red Bull-kopstukken

Yamamoto is enorm blij met alle reacties van Red Bull. "Niet alleen Christian Horner en Helmut Marko, maar ook Jos Verstappen. Hij zei dat hij enorm dankbaar was voor het ontwikkelen van een geweldige krachtbron. Daar ben ik erg blij mee en ook daarvan kreeg ik tranen in mijn ogen." "Ik was echt sprakeloos (in Abu Dhabi, red.) maar enorm blij dat ik ben gegaan. Ik kan het bijna niet uitdrukken in woorden, maar ik ben enorm blij. Ook ben ik Honda enorm dankbaar, ook vanwege het feit dat ik hier bij mocht zijn."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'