Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Honda

Honda geniet van 'excellente samenwerking' met AlphaTauri

Vrijdagavond werd de eerste AlphaTauri-bolide ooit gepresenteerd aan het Formule 1-publiek. De AT01, aangedreven door een Honda-motor, moet in 2020 een stap vooruit maken vergeleken met de Toro Rosso STR14 van afgelopen seizoen.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Michael Potts Photography

Voor AlphaTauri is het 2020-seizoen op papier het eerste jaar van het team. In feite is de renstal natuurlijk gewoon hetzelfde als afgelopen jaar, maar dan in een nieuw jasje. Toro Rosso werd AlphaTauri, de lichtere blauwe kleuren maakten ruimte voor marineblauw en wit, en dat leverde een prachtige nieuwe bolide op.

Het is het derde seizoen op rij dat de Italiaanse renstal wordt aangedreven door Honda-motoren. Toyoharu Tanabe, de technische directeur van de Formule 1-tak van de Japanse motorleverancier, kijkt vol goede moed vooruit naar het nieuwe seizoen met AlphaTauri.

"Al vanaf het eerste moment dat we met elkaar samenwerken, in de winter van 2017, was het voor Honda duidelijk dat we te maken hadden met een team dat alles wilde doen om de samenwerking tot een succes te maken."

"Het is een echt partnerschap, dat al meteen vanaf het begin van 2018 haar vruchten begon af te werpen. In het laatste seizoen onder de naam Toro Rosso kende het team bovendien haar beste seizoen van het vorige decennium, met als hoogtepunten de podiumfinishes in Duitsland en Brazilië", zo blikt de Japanner terug.

Tanabe weet wel waarom het team in 2019 die progressie heeft weten te maken: "Er zijn mooie stappen gezet op het gebied van het chassis, de aerodynamica en de motor, maar de progressie is voornamelijk te danken aan de excellente samenwerking. Elk probleem werd gezien als een mogelijkheid om te leren en elk succes werd samen gedeeld", aldus een lovende Tanabe-san op de avond dat de nieuwe AlphaTauri werd gepresenteerd.

Fotoalbum

Foto's: De prachtige nieuwe AlphaTauri AT01

Een nieuwe look, een nieuwe auto. Bekijk de Scuderia AlphaTauri AT01 in het album hieronder.

Bekijk het album

1 reactie