Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Honda

Honda gooit plan van aanpak om door nieuwe weekendopzet: "Nog nooit gedaan"

De nieuwe weekendopzet voor de Grand Prix van Groot-Britannië maakt dat ook Honda de zaken anders zal aanpakken dit weekend. Dat begint bij zowel Red Bull als AlphaTauri al op het hoofdkwartier van Honda.

Verstappen Oostenrijk
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Vooruitblikkend op de Formule 1 Grand Prix van Groot-Brittannië is het Masamitsu Motohashi, Honda's hoofdengineer voor AlphaTauri, die uitlegt in welke opzichten dit weekend ook voor Honda anders is.

"Omdat de eerste vrije training het enige moment is waarop we een goede afstelling kunnen vinden voor de race, worden de simulaties die we voorafgaand aan het weekend in de fabriek uitvoeren een stuk belangrijker. We hebben nooit eerder geprobeerd om na VT1 al te beslissen over de motorsetting, maar we zullen proberen de simulaties zo accuraat mogelijk uit te voeren."

Dergelijke simulaties zijn onder andere belangrijk omdat de motoren dit weekend veel zwaarder belast gaan worden dan normaal: "Vanuit betrouwbaarheidsoogpunt wordt het zwaarder vanwege de sprintkwalificatie. De motor loopt over een langere periode in de racemodus."

"Dat is niet iets kritieks en heeft normaal gesproken ook geen directe gevolgen voor dit weekend, maar heet maakt wel dat we anders naar ons motorenplan van dit seizoen kijken."

Het vaste trucje om op vrijdag met oudere motoronderdelen te rijden om om voor de zaterdag nieuwe onderdelen te prepareren, gaat die weekend niet op: "Technisch gezien mag het, maar dat betekent dat we de motor na VT1 of VT2 moeten wisselen en met de beperkte tijd wordt dat heel lastig."

Ook interessant:

Bezorgt Max Verstappen de Britten, inclusief Lewis Hamilton, dit weekend de volgende grote kater? Tom Coronel en Ruud Dimmers spreken zich hierover uit in de F1-podcast van RacingNews365 met host Joris Mosterdijk.

Formule 1 GP Groot-Britannië 2021 RN365 Nieuwsdossier

4 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull