Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Honda

Honda onderzoekt turboklachten Verstappen als 'groot probleem'

Max Verstappen maakte tijdens de Formule 1-kwalificatie in Silverstone afgelopen weekend melding van een probleem met de turbo van zijn krachtbron. Honda neemt die melding zeer serieus.

Toyoharu Tanabe
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Content Pool

Tijdens de kwalificatie voor de Britse Grand Prix kwam Max Verstappen slechts 0,2 seconde tekort in de strijd om de eerste startplek. Hij eindigde daardoor op P4 en stelde achteraf dat vertraging in de werking van de turbo voor wat tijdverlies zorgde. Volgens de Nederlander was het echter vooral een kwestie van instellingen.

De technisch directeur van Honda, Toyoharu Tanabe, stelt dat het probleem uitvoerig onderzocht wordt in de fabriek in het Japanse Sakura: "We moeten kijken welke calibratie veranderd moet worden om dit gevoel of probleem te verhelpen. We hebben Max erover gesproken en gezien waar het euvel zich voordeed."

Hoewel de turbovertraging volgens Honda geen fundamenteel probleem vormt, beschouwt Tanabe het wel als "een groot probleem" in technisch opzicht: "Hierdoor gaat de motor niet stuk, maar we moeten dit wel goed uitzoeken. Al ga je hier niet dood aan."

Red Bull-teambaas Christian Horner stelt dat het mogelijk te maken heeft met de snelheid waarmee Verstappen gas gaf tijdens de kwalificatieronde en denkt dat het probleem op de testbank op te lossen is door Honda.

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
Verstappen flirt met IMSA "Paar keer over gesproken"