Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Honda staat centraal in toekomstplannen Verstappen

Max Verstappen tekende een nieuw contract met Red Bull dat hem tot en met 2023 verbindt aan de renstal. De onderhandeling tussen beide partijen verliepen soepel, waarbij de ambities torenhoog zijn.

Verstappen Singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

De afgelopen seizoenen stak Red Bull nooit onder stoelen of banken dat het snakt naar nieuw succes in de Formule 1. De gouden jaren, 2010-2013, liggen alweer geruime tijd achter ons en de honger van het team wordt almaar groter. Met Max Verstappen heeft het goud in handen, maar de afgelopen seizoenen kon Red Bull hem nog geen winnende bolide geven. De toekomst ziet er echter rooskleurig uit, dat bevestigt ook Verstappens manager Raymond Vermeulen.

De samenwerking met Honda resulteerde in 2019 in drie zeges, maar de lat ligt aanzienlijk hoger. Voor de Japanners is Red Bull als een eigen fabrieksteam en andersom is de renstal nagenoeg gedwongen om samen te werken Honda. Mercedes en Ferrari willen geen motoren leveren en de deur bij Renault werd met veel geruzie dichtgesmeten. Het vertrouwen in Honda is echter groot en dat omvat meer dan alleen mooie woorden.

Voor Verstappen vormen Honda en haar toekomstplannen ook een zeer belangrijk onderdeel van de Red Bull-deal. " We hebben er alle vertrouwen in waar Honda qua ontwikkeling naar toe wil", licht Vermeulen in gesprek met Formule 1 toe. De deal met Red Bull kwam snel tot stand. "In Brazilië zaten we tijdens een diner voor het eerst met elkaar om tafel. Daarbij hebben we gesproken over de korte, middellange en lange termijnvisie."

"We hebben nog wat unfinished business met Red Bull en Honda samen. Wij willen winnen en Red Bull wil de titel naar Milton-Keynes halen", aldus Vermeulen. Mocht dat in 2020 lukken, dan kroont Verstappen zich tot de jongste Formule 1-kampioen aller tijden.

De relatie tussen Verstappen en de teamleiding bij Red Bull is uitstekend. Met Christian Horner en Helmut Marko is een hechte band ontstaan en voor Verstappen is er het klimaat gecreëerd waarin hij optimaal presteert en er voor zijn management de ruimte is om ook op commercieel vlak goede zaken te doen.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Meest gelezen

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Live Eerste vrije training Formule 1 GP Australië