Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Honda

Honda zet deur voor terugkeer in Formule 1 op een kier

Zo af en toe zijn er geluiden dat Honda mogelijk overweegt om terug te keren in de Formule 1 als motorleverancier, maar op dit moment zijn daar volgens topman Koji Watanabe geen concrete plannen voor. Toch moet hij toegeven dat de deur voor een terugkeer nog steeds op een kier staat.

Verstappen Honda
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Honda F1

Na het Formule 1-seizoen van 2021, het jaar waarin Max Verstappen kampioen werd, stopte het avontuur van Honda in de koningsklasse. Ze konden met de coureurstitel van de Nederlander waardig de sport verlaten, al zijn de Japanners achter de schermen bij Red Bull Powertrains nog nauw betrokken bij het F1-motorproject.

Helemaal weg zijn ze dus niet en onder de naam HRC (Honda Racing Corporation) pronken ze nog altijd op de Red Bull-bolides, maar van een échte terugkeer zal het de komende tijd niet komen. Koji Watanabe, voorzitter van HRC, legt in gesprek met as-web uit dat er geen enkel gesprek gaande is voor een mogelijke terugkeer.

"We zijn erg geïnteresseerd in het kijken naar de trends binnen de Formule 1, maar dat betekent niet dat we snel terugkeren naar de koningsklasse", aldus de Japanner. "Op dit moment bekijken we naar de technologische ontwikkelingen waar wij ons op willen richten voor de komende tijd, dus er is geen discussie gaande over een terugkeer naar de F1."

Honda moest wel stoppen met F1-project

Watanabe baalt van de keuze dat Honda gestopt is in de Formule 1, maar legt uit dat dit wel moest om de CO2-doelen van het Japanse merk te halen. "Honda neemt de autosport zeer serieus, dus het was een lastige beslissing om te stoppen. Het bedrijf koos ervoor om zich te concentreren om CO2-neutrale technologieën."

"Daardoor zat er niets anders op dan het F1-project te staken", legt de HRC-topman uit. Onlangs maakte de Formule 1 echter bekend dat ze vanaf 2030 CO2-neutraal willen zijn. Ook draaien de motoren vanaf 2026 niet meer op fossiele brandstof, waardoor Honda in theorie nog een comeback kan maken terwijl ze zich aan de CO2-doelen houden.

Er volgens Watanabe geen gesprekken gaande tussen Honda en de Formule 1. Zonder gesprekken zal er geen concreet plan liggen voor een comeback in 2026, of ergens in de nabije toekomst. De Japanner gooit de deur ing gesprek met Autosport echter niet helemaal dicht.

"We houden in de gaten wat er gebeurt. Er is geen plan, maar de deur is niet gesloten. De weg die F1 in wil slaan vanaf 2026 is dezelfde als Honda. De deur is dus niet gesloten. Er zijn enkele factoren die we in de gaten moeten houden. Eerst moeten we ons richten op CO2-neutrale productie. Als we dat gerealiseerd hebben, kunnen we een terugkeer in F1 overwegen. Als we in 2026 terug willen keren, moeten we dat binnen nu en anderhalf jaar bepalen."

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull hebben een structureel probleem

De Oostenrijkse GP was een enerverende. Want hoe denken Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk over de Ferrari-problemen? Of van het wangedrag van enkele 'supporters' naast de baan?

Max Verstappen zag zijn imposante zegereeks doorbroken worden vorige week, maar slaat hij direct terug tijdens de GP van Japan? De Nederlander is wederom de grote favoriet! Zet dit weekend € 10 in en ontvang maar liefst € 50 aan free bets bij Unibet !

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Claim nu jouw free bets
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

4 reacties

Viaplay

Unibet
x
Analyse Verstappen is werkelijk helemaal terug, grote verrassing vanuit het achterveld?