Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hongaarse regering grijpt in en neemt F1-circuit Boedapest onder handen

Het Grand Prix-circuit in Hongarije wordt de komende jaren aangepakt. Dat heeft de regering bekend gemaakt.

Het Hongaarse Sportsecretariaat, dat valt onder Defensie (ja echt) heeft het Grand Prix-circuit van Boedapest in handen gekregen. Het was al in handen van de overheid, maar na een reorganisatie is het nu op een andere plek ondergebracht. Dat is geen slecht nieuws, want tijdens een persconferentie waarop dat nieuws naar buiten werd gebracht, maakte men ook bekend dat het circuit nabij de Hongaarse hoofdstad de komende jaren onder handen zal worden genomen.

Nieuwe faciliteiten

De lay-out van het circuit zal daarbij niet veranderen, zover bekend, maar de faciliteiten krijgen wel een nieuwe boost. De pitlane, het pitgebouw, het mediacentrum, de radiotoren en alles daaromheen wordt helemaal vernieuwd. Daarnaast zal er ook een nieuwe grote ingang komen naar het circuit. De nieuwe ingang vormt geen problemen voor alle bezigheden op het circuit, omdat het geen invloed heeft op het racen, maar het nieuwe pitcomplex zorgt er wel voor dat er tijdelijk niet geracet kan worden op het circuit. De verbouwing zal daarom uit drie fases bestaan, die elk tussen twee F1-Grands Prix plaatsvinden. Eerst neemt men de ingang onder handen, gevolgd door de pitstraat en het pitcomplex. De werkzaamheden zullen na de GP van 2023 beginnen. De bouw duurt echter enkele jaren, maar men gaat er dus voor zorgen dat de bouw stil komt te liggen voor de daaropvolgende F1-races op de Hungaroring. In 2026 moet vervolgens het nieuwe pitcomplex helemaal klaar zijn. Onderaan het artikel vind je een video met een visueel overzicht van alle wijzigingen.

MotoGP in Hongarije?

Een ander plan, dat nog niet helemaal rond is, is om het circuit ook geschikt te maken voor de MotoGP. In 2021 maakten de MotoGP-bazen bekend dat er een contract was met Hongarije voor een race in 2023, op een nieuw te bouwen circuit. Dat is (voorlopig) echter niet van de grond gekomen, dus nu kijkt men naar de mogelijkheid om op de Hungaroring te gaan racen.

vgxSAN-zEw8

Viaplay
x
Breaking Ricciardo keihard gestraft na GP China