Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner benieuwd naar gedrag nieuwe Ferrari-baas: "Dat wordt interessant om te zien"

Bij Ferrari staat er dit jaar een nieuwe man aan het roer. Red Bull-teambaas Christian Horner is benieuwd hoe Fred Vasseur zich zal gaan gedragen.

Als topteams kunnen Red Bull, Mercedes en Ferrari vaker niet dan wel door een deur. De andere teams hebben natuurlijk ook wel een vinger in de pap, maar vaak zijn het de topteams die onderling de politieke strijd aangaan. Christian Horner en Toto Wolff krijgen komend jaar een nieuwe tegenspeler bij Ferrari. Fred Vasseur heeft namelijk de taken overgenomen van Mattia Binotto. Horner voelt met Mattia mee. "Het is interessant om te zien wat er is veranderd", zo zegt hij bij Motorsport Magazine . "Ik voel met Mattia mee, want hij heeft het eigenlijk goed gedaan vorig jaar. Ferrari heeft een grote stap gezet ten opzichte van het jaar daarvoor als je ziet waar ze toen stonden. Het moet zwaar voor hem zijn na een lange periode waarin hij zoveel had gegeven voor het team."

Nieuwe man

Fred Vasseur is de nieuwe naam bij Ferrari. De Fransman kwam over van Sauber, waar hij al jaren de teambaas is. Daarvoor stond hij ook al aan het roer van Renault. Nu dus voor een écht topteam dat elk jaar inzet op de wereldtitel. Gaat hij zich plots anders gedragen? "Het wordt wel interessant om te zien, of Fred tijdens vergaderingen nog steeds dwars ligt op dezelfde punten als toen hij de teambaas van Sauber was. Maar goed, hij is zeer capabel. Dus ja, dat wordt interessant om te zien", aldus de teambaas van Red Bull. "Het zijn allemaal capabele mensen", zo vervolgt hij zijn verhaal al wijzend op alle teambaaswijzigingen binnen F1. "We zullen zien hoe de dynamiek is tijdens de volgende meeting van de F1 Commission."

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'