Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner: "Dat is absoluut een groot voordeel van Verstappens startnummer #1"

Max Verstappen wisselde voor het komende seizoen startnummer #33 in voor #1. Dat heeft één groot bijkomend, maar positief effect op de gehele Red Bull-organisatie.

De livery van de Red Bull van Max Verstappen is op een paar punten veranderd ten opzichte van de RB16B van vorig jaar. Aan de achterzijde van de auto springt één aspect misschien niet meteen in het oog als een grote wijzigingen, maar voor Red Bull is het bijna alles betekenend. De rode #33 op de motorkap en op de neus heeft plaatsgemaakt voor het startnummer #1, hetgeen de wereldkampioen in de Formule 1 toekomt als hij daar voor kiest.

Startnummer #1 heeft positief bijkomend effect

Red Bull-teambaas Christian Horner geeft in gesprek met Sky Sports F1 aan wat voor prachtig bijkomend effect dat heeft binnen het team: "Dat brengt absoluut een groot voordeel met zich mee. Het plakken van dat cijfer #1 op de auto, zeker na alle pijn van het afgelopen jaar en het gevecht dat we hebben geleverd, geeft iedereen nieuwe energie." "Je ziet dat iedereen daardoor een stapje erbij zet en het geeft iedereen gewoon vertrouwen, iets wat onontbeerlijk is in onze sport. Daarbij draait het niet om arrogantie, maar om (zelf)vertrouwen. En ik denk dat dat nu wel voelbaar is in het team. Het is nu zaak om te vechten om het startnummer #1 op de auto te houden."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi