Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Christian Horner

Horner: "Dat is absoluut een groot voordeel van Verstappens startnummer #1"

Max Verstappen wisselde voor het komende seizoen startnummer #33 in voor #1. Dat heeft één groot bijkomend, maar positief effect op de gehele Red Bull-organisatie.

RB18 Verstappen nose
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

De livery van de Red Bull van Max Verstappen is op een paar punten veranderd ten opzichte van de RB16B van vorig jaar. Aan de achterzijde van de auto springt één aspect misschien niet meteen in het oog als een grote wijzigingen, maar voor Red Bull is het bijna alles betekenend. De rode #33 op de motorkap en op de neus heeft plaatsgemaakt voor het startnummer #1, hetgeen de wereldkampioen in de Formule 1 toekomt als hij daar voor kiest.

Startnummer #1 heeft positief bijkomend effect

Red Bull-teambaas Christian Horner geeft in gesprek met Sky Sports F1 aan wat voor prachtig bijkomend effect dat heeft binnen het team: "Dat brengt absoluut een groot voordeel met zich mee. Het plakken van dat cijfer #1 op de auto, zeker na alle pijn van het afgelopen jaar en het gevecht dat we hebben geleverd, geeft iedereen nieuwe energie."

"Je ziet dat iedereen daardoor een stapje erbij zet en het geeft iedereen gewoon vertrouwen, iets wat onontbeerlijk is in onze sport. Daarbij draait het niet om arrogantie, maar om (zelf)vertrouwen. En ik denk dat dat nu wel voelbaar is in het team. Het is nu zaak om te vechten om het startnummer #1 op de auto te houden."

Ook interessant:

Hamilton krijgt het zwaar en moet niet alleen Verstappen van zich afschudden

In de nieuwste RN365-podcast bespreken we het gedwongen vertrek van Michael Masi en oordelen Viaplay-expert Tom Coronel en F1-expert Ruud Dimmers dat Hamilton het zwaar gaat krijgen met Verstappen, maar ook met anderen. Beluister de nieuwste aflevering hieronder.

18 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull