Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Horner deelt zorgen over hardnekkig Red Bull-probleem

Red Bull is na een sterke seizoenstart in een regelrechte vormcrisis beland. Christian Horner uit zijn zorgen over een specifiek probleem.

Horner
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Wat is er toch aan de hand bij Red Bull? Max Verstappen en Sergio Perez konden in Nederland en Italië het tempo totaal niet volgen en klaagden steen en been over balansproblemen. Recente updates lijken voor een verstoring in de balans te hebben gezorgd en ook Christian Horner ziet dat dat een groot probleem is. De Brit maakt zich echter vooral zorgen over het vertrouwen in de resultaten uit de windtunnel, want die kloppen al een tijdje niet bij Red Bull.

"Als je er goed induikt, denk ik dat er aan het begin van het jaar al problemen waren, ook toen we races met 20 seconden voorsprong wonnen", vertelt Horner tegenover onder meer RacingNews365. "Recente upgrades hebben iets toegevoegd, maar leidden bovenal tot problemen in de balans tussen de voor- en achterkant. Dat kunnen we zien. Onze windtunnel zegt van niet, maar de resultaten op het circuit laten het wel zien. Het is enorm van belang om het op te lossen. Als je dat probleem hebt, betekent het dat je niet op je tools kan vertrouwen. Dan moet je terugvallen op data van het circuit en eerdere ervaringen."

Er wordt hard aan een oplossing gewerkt, stelt Horner. "Het belangrijkste is dat we het probleem begrijpen. Ik heb het idee dat we mogelijke oplossingen kunnen introduceren. Misschien lost het niet het gehele probleem op, maar wel een aantal aspecten. We hebben nog tijd voor Bakoe en Singapore. Daarna volgt nog een pauze tussen Singapore en Austin en die tijd is cruciaal voor ons."

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
F1 Werking McLaren-achtervleugel onthuld