© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Horner: "Ferrari heeft op dit moment duidelijk de sterkste motor"

10 jul. 2018 16:15 René Oudman 0 reacties
Sinds de V6-turbohybridemotor werd ingevoerd, was Mercedes de maatstaf. Het Duitse merk had vanaf 2014 duidelijk de sterkste krachtbronnen, maar dat lijkt inmiddels verleden tijd. Red Bull-teambaas Christian Horner meent dat Ferrari het stokje over heeft genomen.

“Ferrari geeft momenteel de toon aan", zegt Horner na afloop van de Britse Grand Prix, waar Ferrari dankzij Sebastian Vettel met de zege aan de haal ging. De Duitser blufte Mercedes-coureur Valtteri Bottas op de Wellington Straight af, om zo naar de overwinning te vliegen. "Haas en Sauber hebben eveneens goede stappen gezet", verwijst de Brit naar de klantenteams van de Scuderia. "De motorsituatie is vrij gelijk, het zit ‘m allemaal in de ontwikkeling. Dit weekend is erg zwaar geweest voor Renault, het is duidelijk wie op welk level zit. We kunnen ons niet verschuilen achter de statistieken. Er is een gat dat gedicht moet worden en wat dat betreft vertrouwen wij op Honda en wat zij nog in de pijplijn hebben."

“Onze zwakten kwamen zowel in aanvals- als verdedigingsmodus naar boven. De herstart leek een beetje op Mexico 2015, toen we ook zo verschrikkelijk veel vermogen tekort kwamen. Bij de tweede herstart beleefde Kimi Raikkonen een schrikmomentje in de bochten twee en drie, maar alsnog kon hij een aanval inzetten op Max. Daniel kon Valtteri Bottas, ondanks rond te rijden met verser rubber, niet aanvallen. Zelfs met open DRS liep de Mercedes uit.”

In de stand om het constructeurskampioenschap zijn Ferrari en Mercedes uitgelopen ten opzichte van Red Bull. De Oostenrijkse stal, die in 2018 al driemaal zegevierde, beschikt na tien Grands Prix over 199 punten. Ferrari gaat aan kop met 287 stuks, Mercedes heeft 267 punten achter haar naam staan.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen