Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner haalt keihard uit naar Wolff en zijn leiderschap bij Mercedes

Volgens Christian Horner zijn er grote verschillen tussen hem en Toto Wolff. Mercedes wordt namelijk 'op afstand' bestuurd door een belastingontwijker, aldus de Red Bull-teambaas.

De relatie tussen Christian Horner en Toto Wolff is in 2021 op zijn zachtst gezegd verslechterd. Door de intense titelstrijd tussen Red Bull en Mercedes is er een gigantische rivaliteit ontstaan, die in 2022 nog zeker te merken is. De twee teambazen willen het vorige Formule 1-seizoen naar eigen zeggen achter zich laten, maar daar is nog niet veel van te merken. Na de testdagen in Bahrein spreekt Horner openlijk over de grote verschillen tussen hem en Mercedes-teambaas Wolff. "We zijn compleet verschillend", zegt hij bij de Daily Mail . "Als ik niet op het circuit ben, dan sta ik in de fabriek. Ik leef niet als een belastingontwijker in Monaco, terwijl ik een team op afstand bestuur." Het is een duidelijke uithaal Wolff, die net als een groot deel van de F1-coureurs in Monaco woont. Horner, woonachtig in Groot-Brittannië, doet het naar eigen zeggen anders bij Red Bull. "Ik zit er bovenop. Mijn agenda is helemaal gevuld vanaf het moment dat ik aankom tot aan het moment dat ik wegga. Ik ga om met de problemen binnen het team en ik hanteer een open deurenbeleid."

Horner: 'Wolff en ik hebben een totaal andere achtergrond'

De verschillen tussen Horner en Wolff zijn enorm, zo vindt de teambaas van Max Verstappen en Sergio Perez. "Ik ben opgegroeid in deze sport. Ik was een coureur die uiteindelijk een team begon te runnen. In mijn hart ben ik een racer." Dit is volgens Horner een ander verhaal bij de concurrent. "Toto komt van een totaal andere achtergrond. Hij heeft een financiële achtergrond en wordt gedreven door wat er op de balans te zien is (het financiële plaatje, red.). Deelt hij dezelfde passie als een coureur? Ik weet het niet. Is hij hier nog over tien jaar, of heeft hij dan genoeg verdiend en zit hij op zijn superjacht? Ik weet het niet."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi