Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Christian Horner

Horner haalt keihard uit naar Wolff en zijn leiderschap bij Mercedes

Volgens Christian Horner zijn er grote verschillen tussen hem en Toto Wolff. Mercedes wordt namelijk 'op afstand' bestuurd door een belastingontwijker, aldus de Red Bull-teambaas.

Horner Wolff GB
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

De relatie tussen Christian Horner en Toto Wolff is in 2021 op zijn zachtst gezegd verslechterd. Door de intense titelstrijd tussen Red Bull en Mercedes is er een gigantische rivaliteit ontstaan, die in 2022 nog zeker te merken is. De twee teambazen willen het vorige Formule 1-seizoen naar eigen zeggen achter zich laten, maar daar is nog niet veel van te merken.

Na de testdagen in Bahrein spreekt Horner openlijk over de grote verschillen tussen hem en Mercedes-teambaas Wolff. "We zijn compleet verschillend", zegt hij bij de Daily Mail. "Als ik niet op het circuit ben, dan sta ik in de fabriek. Ik leef niet als een belastingontwijker in Monaco, terwijl ik een team op afstand bestuur."

Het is een duidelijke uithaal Wolff, die net als een groot deel van de F1-coureurs in Monaco woont. Horner, woonachtig in Groot-Brittannië,

doet het naar eigen zeggen anders bij Red Bull. "Ik zit er bovenop. Mijn agenda is helemaal gevuld vanaf het moment dat ik aankom tot aan het moment dat ik wegga. Ik ga om met de problemen binnen het team en ik hanteer een open deurenbeleid."

Horner: 'Wolff en ik hebben een totaal andere achtergrond'

De verschillen tussen Horner en Wolff zijn enorm, zo vindt de teambaas van Max Verstappen en Sergio Perez. "Ik ben opgegroeid in deze sport. Ik was een coureur die uiteindelijk een team begon te runnen. In mijn hart ben ik een racer." Dit is volgens Horner een ander verhaal bij de concurrent.

"Toto komt van een totaal andere achtergrond. Hij heeft een financiële achtergrond en wordt gedreven door wat er op de balans te zien is (het financiële plaatje, red.). Deelt hij dezelfde passie als een coureur? Ik weet het niet. Is hij hier nog over tien jaar, of heeft hij dan genoeg verdiend en zit hij op zijn superjacht? Ik weet het niet."

Ook interessant:

Video: Is Verstappen de grote favoriet, of is Mercedes aan het sandbaggen?

Red Bull zag er sterk uit tijdens de testdagen, terwijl Mercedes zei te worstelen. Is het echt zo, of stellen Lewis Hamilton en co. zich aan? Onze verslaggever in Bahrein velt in de onderstaande video zijn oordeel vanuit Bahrein.

25 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull