Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Horner kaatst terug over 'leegloop' Red Bull: "200 Mercedes-mensen"

De laatste tijd wordt er veel gezegd en geschreven over de 'leegloop' van personeel bij Red Bull. We zetten het tussen aanhalingstekens, aangezien Christian Horner er een hele andere lezing op na houdt.

Horner singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Als Red Bull-teambaas Christian Horner tijdens het Grand Prix weekend in Singapore gevraagd wordt naar de vele prominente figuren die het team verlaten, weigert hij te spreken van een leegloop. Hij snapt natuurlijk wel dat namen als Adrian Newey en Jonathan Wheatley tot de verbeelding spreken en dus veel aandacht krijgen.

"We hebben een geweldig traject met Adrian achter de rug, maar we wisten dat dit er op enig moment aan zat te komen. Hij kiest voor een nieuw avontuur en wij hebben ons daarop voorbereid. Adrian heeft immers ongeveer 10 jaar lang op het punt gestaan om met pensioen te gaan", zo doet Horner zijn verhaal tegenover Channel 4.

"Ik denk dat we kracht en diepgang in ons team hebben zitten", vervolgt hij. "En voor Jonathan geldt hetzelfde. Hij zat al lang bij ons team. Het zijn twee hoog aangeschreven namen, maar de realiteit is dat het 'maar' twee namen zijn op een totaal van 2000 werknemers."

"Gedurende de laatste twaalf maanden hebben we rond de 250 mensen aangenomen voor ons motorproject. Er wordt niet gesproken over de 200 werknemers die we bij Mercedes hebben weggekocht. Er is veel meer aandacht voor die twee namen die vertrekken, omdat ze wellicht bij het publiek iets bekender zijn." 

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking! Renault stopt als motorleverancier in F1