Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Max Verstappen

Horner: "Konden Verstappen niet de auto geven om te vechten met Ferrari en Mercedes"

Het Bahreinse Grand Prix-weekend verliep voor Red Bull teleurstellend. Max Verstappen kwam als vierde over de meet, teamgenoot Pierre Gasly kwam niet verder dan een achtste positie.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Na afloop van de race erkende teambaas Christian Horner ruiterlijk dat Red Bull flink tekort schoot in Bahrein. Het hele weekend was het team geen schim van een topteam dat wil strijden voor de zeges en de titel.

"Het was een erg zware race waarbij de wind zorgde voor verraderlijke condities. We hadden het hele weekend problemen om de banden werkend te krijgen en deze problemen deden zich ook voor tijdens de race."

"Desondanks wist Max zich goed te herstellen van de eerste ronde en racete erg hard. We konden hem alleen de snelheid niet geven om te vechten met Ferrari en Mercedes", erkent Horner.

"Hij liep het podium op een haar na mis, maar dit zou ook wel een erg gelukkig podium zijn geweest vanwege de problemen van Charles Leclerc. Het was erg zuur voor Charles om de zege mis te lopen, maar hopelijk volgen er snel meer podia voor hem."

Op zeer grote achterstand vocht Pierre Gasly voor de laatste WK-punten, waarbij hij het geluk had dat beide Renaults en Carlos Sainz voor hem wegvielen. Daardoor kwam hij als achtste over de meet. Horner steekt zijn pupil een hart onder de riem.

"Pierre reed een solide race en scoorde zijn eerste punten voor het team. Hij wist tijdens de race goed naar voren te komen en liet zichzelf zien met enkele mooie inhaalacties. Dat zal goed zijn voor zijn vertrouwen. Helaas werd zijn opmars gestuit door de Safety Car."

RN365 Nieuwsdossier Het laatste Max Verstappen nieuws

Breaking Red Bull verlengt contract met brandstofleverancier