Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Pirelli

Horner lovend over Pirelli: "Complimenten voor die aanpak"

Dit weekend, in de vrije trainingen voor de Grand Prix van Oostenrijk, testten de Formule 1-coureurs ontwikkelingsbanden van Pirelli. Deze zullen geïntroduceerd gaan worden in de Grand Prix van Groot-Brittannië en dat gegeven maakt dat Pirelli op lof van Red Bull kan rekenen.

Verstappen Stroll Oostenrijk
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

En als Pirelli niet op lof van het hele team van Red Bull kan rekenen, dan toch op zijn minst op de lof teambaas Christian Horner: "Complimenten voor het snelle handelen van Pirelli na de Grand Prix van Azerbeidzjan en het feit dat ze prototype banden mee hebben genomen naar hier", zo meldt hij ten overstaan van onder andere RacingNews365.

Pirelli achtte de introductie van nieuwe banden noodzakelijk na het debacle van de twee crashes van Lance Stroll en Max Verstappen. Red Bull en Pirelli stonden bijna lijnrecht tegenover elkaar met hun uitleg over hoe de crashes hadden kunnen gebeuren, waarbij Pirelli hintte naar gesjoemel door Red Bull en Aston Martin.

Dat meningsverschil lijkt nu echter al iets van het verleden te zijn. En die nieuwe banden? Die zijn helemaal niet verkeerd: "De eerste reactie van de coureurs was heel positief in die zin dat de banden nauwelijks anders zijn dan de banden die ze gewend zijn."

"Het laatste wat we nu namelijk kunnen gebruiken is een aanpassing die gedurende het seizoen wordt ingevoerd die voor de één misschien voordeliger is dan voor de ander", vervolgt Horner, die daarop gevraagd wordt of hij van mening is dat dat daadwerkelijk niet het geval is.

"Gedurende het beperkte aantal ronden op die banden hebben wij niets gezien dat daarop wees, nee."

Ook interessant:

Kan iemand Max Verstappen nog van de wereldtitel af houden en toont Mercedes zich een slecht verliezer? Dit en nog veel meer bespreken Ruud Dimmers en Tom Coronel samen met host Mental Theo in de nieuwste RN365-podcast.

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Oostenrijk 2021 RN365 Nieuwsdossier

3 reacties

Viaplay

Unibet
x
Breaking FIA accepteert inschrijving nieuw Formule 1-team