Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Horner op de bres voor Perez: "Jullie hebben de neiging om hem af te schrijven"

Christian Horner heeft Sergio Perez verdedigd na de kwalificatie voor de Grand Prix van China. De teambaas vindt dat er te negatief over de Mexicaan gesproken wordt.

Perez Horner China sprint
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Waar Sergio Perez vorig jaar regelmatig door het ijs zakte, gaat het nu een stuk beter. De Mexicaan eindigde al drie keer op de tweede plaats en doet eigenlijk precies wat Red Bull van hem verwacht. Zo ook in de kwalificatie voor de Grand Prix van China. Perez reed de tweede tijd achter Max Verstappen en kan op positieve woorden van teambaas Christian Horner rekenen. Sterker nog: de Brit deelt een sneer uit aan de media bij Sky Sports.

"Jullie hebben de neiging om hem af te schrijven", vertelt Horner. "Hij doet het geweldig en is met een andere mindset aan het seizoen begonnen. Checo is relaxed, rijdt goed en focust zich niet op zijn teamgenoot. Het is een andere aanpak en ik denk dat we in de eerste vijf races sterke prestaties van hem hebben gezien. Zijn vertrouwen groeit. Hopelijk leidt dat tot nog meer goede resultaten."

Heeft Perez alle verbeteringen helemaal zelf voor elkaar gebokst? "Hij is een belangrijk onderdeel van het team en het gaat om samenwerken. Hij heeft geweldige engineers om zich heen, voelt zich comfortabel én heeft geen contract voor volgend jaar. Checo rijdt voor zijn toekomst en reageert geweldig op de druk. Sommige coureurs reageren goed op druk, anderen niet. Checo heeft wat dingen veranderd en rijdt goed."

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van China 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Verongelijkte Marko onthult gigantische schadepost na megaklapper Perez