© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Horner plaatst vraagtekens bij herstructurering Ferrari

Red Bull-teambaas Christian Horner kan zich niet voorstellen dat de nieuwe structuur in de top van Scuderia Ferrari zijn vruchten af gaat werpen. De nieuwe teambaas Mattia Binotto bekleedt een in zijn ogen onmogelijke dubbelrol.

Weinig Formule 1-teams zijn in de leidinggeving zo aan veranderingen onderhevig als Ferrari. In de veertien jaar dat Christian Horner bij Red Bull Racing de scepter zwaaide, sleet Ferrari al vijf teambazen. Horner denkt er het zijne van.

"Bij elke managementverandering verandert de cultuur en werkwijze van een team en daar gaat heel veel tijd in zitten. In de periode dat ik de teambaas van Red Bull ben, heeft Ferrari al vijf verschillende teambazen gekend."

De laatste verschuivingen hebben Mattia Binotto aan het roer van Ferrari gebracht. Formeel is de Italiaan niet alleen de teambaas, maar ook de technisch directeur.

"Hoe hij beide taken gaat combineren, is mij een raadsel. Gaat hij van kantoor naar kantoor rennen?", zo vraagt Horner zich in gesprek met Motorsport.com hardop af.

"Het zijn twee zware verantwoordelijkheden, dus het an niet anders of op enig moment moet in dat proces ook iets veranderen. Ik denk niet dat hij beide taken kan blijven vervullen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen