Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Horner prijst Verstappen de hemel in na zwaarbevochten zege

Max Verstappen trok na een felle strijd met Lando Norris de zege naar zich toe in de Grand Prix van Spanje. Red Bull-teambaas Christian Horner komt superlatieven tekort voor de prestatie van de Nederlander.

Verstappen Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen moest alle zeilen bijzetten om de Grand Prix van Spanje te winnen. De Nederlander nam al vroeg de leiding over van George Russell, maar kreeg daarna te maken met een razendsnelle Lando Norris. Uiteindelijk kwam Verstappen als winnaar bovendrijven na een knappe laatste stint. Red Bull-teambaas Christian Horner deelt complimenten uit.

"Max reed een briljante race en ik denk dat we qua strategie op één lijn zaten", stelt Horner bij Sky Sports. "We kozen voor de snelst mogelijke racetijd en dat betaalde zich uit. We wisten dat McLaren zou inlopen aan het einde van de race, maar we hielden net genoeg over. De eerste ronde was cruciaal, net als de inhaalactie van Max op George Russell in de tweede ronde."

Horner was onder de indruk van die inhaalactie. "De start was een belangrijk element, maar ik kan niet beschrijven hoe moeilijk het is om een snelle move op George te plaatsen én de banden te managen. Aan de ene kant vertel je de coureur om op zijn banden te letten, maar toch ging hij ervoor. Hij liet de inhaalactie slagen en reed daarna een perfecte race. Hij zat nog ver achter George op het rechte stuk en koos er ook nog eens voor om het aan de buitenkant op de moeilijke manier te doen. Het was een opluchting dat het lukte."

Tot slot heeft Horner nog meer complimenten in huis. "Max is zo besluitvaardig! Hij wacht niet af en ik denk dat dat één van zijn belangrijkste kwaliteiten is. Als hij er zit, gaat hij er voor. De andere coureurs weten dat ook."

Praat mee!

Viaplay
x
Spoiler-alert Vader Perez deelt waanzinnige 'spoiler' over F1-toekomst zoon Sergio