Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner prikt door Mercedes-geklaag heen: "Ik zou mijn coureurs ook vertellen om te zeuren"

Christian Horner voelt niets voor het geklaag van onder andere Mercedes over het gestuiter van de Formule 1-bolides. De teambaas van Red Bull vindt niet dat er een groot veiligheidsprobleem is.

Red Bull-teambaas Christian Horner vindt niet dat er een groot probleem is met het gestuiter van de hedendaagse F1-bolides. Na afloop van de Grand Prix van Azerbeidzjan kon Lewis Hamilton maar moeilijk uit zijn bolide stappen na veel rondes met het stuiterprobleem. Mercedes noemt het een gevaar voor de veiligheid en de gezondheid van de coureurs. Het geklaag is volgens Horner logisch, zo legt hij uit bij Sky Sports . "Ik zou mijn coureurs ook vertellen om zo veel mogelijk te 'bitchen', om zo een groter probleem ervan te maken. Het hoort allemaal bij het spel, het is alsof iemand het strafschopgebied in loopt." De Brit moet wel toegeven dat het er niet goed uitziet bij Mercedes. "Je kan zien dat het oncomfortabel is, maar daar zijn ook oplossingen voor. Dat heeft wel een nadelig effect voor de performance van de auto, dus het makkelijkst is om over de veiligheid te klagen. Elk team heeft echter een keuze."

Nog geen actie nodig volgens Horner

De problemen bij Mercedes en bij een aantal andere teams zijn nog niet zo heftig dat er verandering moet komen, zo vindt Horner. "Als het een veiligheidsprobleem was op de hele grid, dan is het iets waar we naar moeten kijken. Als het alleen een aantal specifieke mensen of teams betreft, dan moet het team daar maar een oplossing voor vinden." Vooral de Duitse renstal lijkt problemen te hebben met het gestuiter van haar bolides. Hamilton en George Russell klaagden in Azerbeidzjan meermaals over het probleem.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"