Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
vr 26 mrt - zo 28 mrt
Quali za 27 mrt
Race zo 28 mrt
ita
vr 16 apr - zo 18 apr
Quali za 17 apr
Race zo 18 apr
bhr
Fallback flag
vr 30 apr - zo 02 mei
Quali za 01 mei
Race zo 02 mei
ita
esp
vr 07 mei - zo 09 mei
Quali za 08 mei
Race zo 09 mei
Fallback flag
mco
do 20 mei - zo 23 mei
Quali za 22 mei
Race zo 23 mei
esp
aze
vr 04 jun - zo 06 jun
Quali za 05 jun
Race zo 06 jun
mco
can
vr 11 jun - zo 13 jun
Quali za 12 jun
Race zo 13 jun
aze
fra
vr 25 jun - zo 27 jun
Quali za 26 jun
Race zo 27 jun
can
aut
vr 02 jul - zo 04 jul
Quali za 03 jul
Race zo 04 jul
fra
gbr
vr 16 jul - zo 18 jul
Quali za 17 jul
Race zo 18 jul
aut
hun
vr 30 jul - zo 01 aug
Quali za 31 jul
Race zo 01 aug
gbr
bel
vr 27 aug - zo 29 aug
Quali za 28 aug
Race zo 29 aug
hun
nld
vr 03 sep - zo 05 sep
Quali za 04 sep
Race zo 05 sep
bel
ita
vr 10 sep - zo 12 sep
Quali za 11 sep
Race zo 12 sep
nld
rus
vr 24 sep - zo 26 sep
Quali za 25 sep
Race zo 26 sep
ita
sgp
vr 01 okt - zo 03 okt
Quali za 02 okt
Race zo 03 okt
rus
jpn
vr 08 okt - zo 10 okt
Quali za 09 okt
Race zo 10 okt
sgp
usa
vr 22 okt - zo 24 okt
Quali za 23 okt
Race zo 24 okt
jpn
mex
vr 29 okt - zo 31 okt
Quali za 30 okt
Race zo 31 okt
usa
bra
vr 05 nov - zo 07 nov
Quali za 06 nov
Race zo 07 nov
mex
aus
vr 19 nov - zo 21 nov
Quali za 20 nov
Race zo 21 nov
bra
sau
vr 03 dec - zo 05 dec
Quali za 04 dec
Race zo 05 dec
aus
are
za 11 dec - zo 12 dec
Quali zo 12 dec
Race zo 12 dec
sau
Start GP Bahrein
Dagen
Uur
Min.
Sec.
Red Bull Racing

Horner: 'Red Bull werd toen niet serieus genomen'

Toen Red Bull in 2005 de Formule 1 binnenkwam, werd het team door lang niet iedereen in de paddock serieus genomen. Door de vele feestjes en de rave-sfeer die in de garages hing, zag men over het hoofd hoeveel potentie het Oostenrijkse team eigenlijk had, schetst teambaas Christian Horner anderhalf decennium later.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Afgelopen weekend reed Red Bull in Turkije hun driehonderdste Grand Prix en die races reed het team niet zonder succes. Vijftien jaar na het debuut van het Oostenrijkse team in Australië heeft Red Bull vier rijders- en vier constructeurstitels, 63 overwinningen en 62 polepositions veroverd, waarmee het een van de succesvolste teams is in de historie van de Formule 1. De weg daar naartoe is lang geweest, vertelt teambaas van het eerste uur Christian Horner in Red Bulls podcast 'Talking Bull'.

In eerste instantie kreeg de teambaas geen specifiek doel mee van Red Bull-eigenaar Dietrich Mateschitz. "We hebben toen geen specifieke doelen gesteld. We wilden gewoon zo competitief en snel zijn als we konden. Dietrich heeft een passie voor de sport. Hij was al aandeelhouder van Sauber, maar dit was de eerste keer dat hijzelf de volledige zeggenschap had binnen een team. Hij vond dat wij als team de hele filosofie van Red Bull moesten adopteren, dat we niet bang moesten zijn voor de gevestigde orde, dat we dingen anders moesten durven doen en dat we ook lol moesten maken."

Die gevestigde orde had op die manier wel direct een beeld van het team dat net nieuw was in de Formule 1. "In onze vroege jaren hadden we een beetje een reputatie. De muziek stond hard aan in de garage. In onze hospitality-gelegenheid, het energy station, waren altijd activiteiten aan de gang. Ik denk dat mensen ons toen niet heel serieus namen." Toch had de intrede van het team positieve invloed in de paddock. "Iedereen wilde een kaartje voor onze feesten. Daar naartoe gaan was een doel in het raceweekend op zich."

Maar wat de mensen die Red Bull als 'party-team' niet zagen, is dat er ook enorm hard werd gewerkt om van Red Bull een topteam te maken. "Daaronder zat de gedrevenheid om het best mogelijke raceteam samen te stellen en daarvoor heb je de juiste mensen nodig." Om daar bij te helpen, werd de kennis van de ervaren coureur David Coulthard ingeschakeld, vertelt Horner. Door zijn jarenlange ervaring wist hij wie er iets voor het nieuwe team kon betekenen en die mensen werden ook daadwerkelijk aan boord gehaald. "Adrian (Newey, die jarenlang technisch directeur bij Red Bull was, red.) was een sleutelfiguur. Maar er waren er zoveel meer, zoals Jonathan Wheatley (de sportief directeur van het team). Gebruik maken van de ervaring van David was ontzettend nuttig in die tijd, waarin we de basis legden voor onze toekomst."

Reed Verstappen nou echt zo'n slechte race in Turkije of is alle kritiek overdreven? Alles over de Turkse Grand Prix in de nieuwste editie van de Formule 1-podcast van RacingNews365, die hieronder te beluisteren is.

RacingNews365 staat niet stil. In enkele jaren tijd groeide deze website uit tot hét nummer één Formule 1-platform van Nederland met miljoenen bezoekers, maar nu is het tijd om de rest van de wereld te veroveren. Na maanden van zorgvuldige voorbereiding hebben we nu ook een Engelstalige website gelanceerd.

Bezoek de Engelstalige website!

0 reacties