Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Alexander Albon

Horner staat versteld van Albon: "Snoerde zijn criticasters de mond"

Alexander Albon is dit seizoen nog niet in de buurt gekomen van Max Verstappen. Waar de één roept dat hij zijn kans nu wel heeft gehad, is de ander vol lof over de Red Bull-coureur. Het is duidelijk tot welke groep mensen teambaas Christian Horner behoort.

Alexander Albon pakte op Mugello een kleine week geleden zijn eerste podium in de Formule 1. Een mooie opsteker voor hem persoonlijk, maar misschien ook een plek waar die Red Bull gewoon hoort te staan, zeker op het moment dat teamgenoot Max Verstappen wegvalt. Toch greep teambaas Christian Horner de gelegenheid aan om te stellen dat Albon daarmee al zijn ciritici de mond had gesnoerd.

"Ik was heel blij voor hem. Er rustte ontzettend veel druk op zijn schouders, voornamelijk vanuit de media. Hij is buiten de auto echter een doodgoede jongen, maar bovendien mentaal beresterk. Waar ik altijd weer van versteld sta is de manier waarop hij zich kan herpakken en met name op zondagen altijd weer sterk terugkeert", aldus Horner in zijn persoonlijke Red Bull-column.

De progressie is volgens de Brit nog altijd overduidelijk zichtbaar: "In de laatste drie races heeft hij grote stappen gemaakt. Alex denkt over veel dingen diep na en werkt hard. Zijn analyserend vermogen is geweldig en hij is altijd goudeerlijk in zijn feedback."

Toch weet de 'vriendelijke' Albon zijn tanden te laten zien in de race, iets waar hij herhaaldelijk om bejubeld is door Red Bull: "Hij deinst nergens voor terug en weet hoe hij zijn ellebogen moet gebruiken. Kijk maar eens naar de acties op Daniel Ricciardo en Sergio Perez die hem het podium opleverden. Ricciardo is één van de laatste remmers en daarom moeilijk om in te halen, en vanwege de tattoo-weddenschap met Cyril Abiteboul gaf Ricciardo die positie echt niet zomaar op."

Horner sluit niet uit dat Albon de volgende race in gaat met een groot mentaal voordeel, een voordeel waar hij mogelijk garen bij spint: "Elke coureur denkt van zichzelf dat hij het kan, maar het is pas als iemand daadwerkelijk op het podium heeft gestaan, dat iemand echt denkt 'zie je wel, ik kán dit'. Ik hoop voor hem dat dat besef bepaalde deuren voor hem opent en dat hij met opgeheven hoofd verder gaat. Hij verdient immers zijn zitje bij ons en zijn plekje in de Formule 1."

Horner merkt ten slotte op dat het podium van Albon het eerste podium is voor de tweede auto van Red Bull sinds de overwinning van Daniel Ricciardo in de straten van Monaco in 2018. Inderdaad een hele tijd geleden!

Kan Max Verstappen wel ooit kampioen worden Red Bull? Is er sprake van een crisis? Wat brengt de toekomst? Luister nu de Formule 1-podcast van RacingNews365 met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Thomas van Groningen.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Alexander Albon

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

9 reacties

Viaplay

Unibet
x
Verrast Newey onthult de sleutel tot het Red Bull-succes