Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Horner staat versteld van onderzoek naar Verstappen

Max Verstappen heeft geen makkelijk weekend achter de rug in Bakoe. Naast een toch vrij teleurstellende P5 kreeg de Nederlander na afloop ook nog eens een onderzoek aan zijn broek. Teambaas Christian Horner snapt er niets van.

Horner
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen leek tijdens de vrije trainingen en zelfs tijdens het begin van de kwalificatie nog mee te kunnen strijden om het podium in Bakoe, maar de rest van het weekend ging het al snel bergafwaarts voor de Nederlander. Hij wist zijn zesde startpositie nog wel om te zetten in een P5 aan het einde van de race, maar meer dan dat zat er ook niet in.

Teambaas Christian Horner benadrukt tegenover onder meer RacingNews365 vooral dat het team in aanloop naar de Grand Prix van Singapore uit moet zoeken waar het grote verschil met teamgenoot Sergio Perez vandaan kwam. "We moeten echt gaan kijken naar de setup van Max, want hij was lang niet zo blij als Sergio. Zijn banden sleten een stuk harder, zowel op de mediums als op de harde banden, dus dat moeten we echt weer onderzoeken."

Terug naar de tekentafel dus, maar voor dat gebeurt zal Red Bull eerst het onderzoek naar Verstappen af moeten wachten. De stewards riepen hem na de race namelijk op het matje wegens inhalen onder de virtual safety car. Het voorval gebeurde weliswaar na de race en de finishvlag hing al uit, maar de virtual safety car-situatie gold nog steeds.

Dat incident krijgt mogelijk dus nog een staartje voor Verstappen, al snapt Horner daar helemaal niets van. "Ik heb de herhaling van die beelden bekeken en hij was de coureurs voor hem gewoon aan het feliciteren. Hij zwaaide naar ze terwijl ze de pitlane in reden, maar hij reed zo ontzettend langzaam. We hebben dit eerder gezien, toen Leclerc het in Melbourne deed, dus het zou me echt verbazen als de stewards hier een probleem zien. Het was niet zo dat hij hartstikke hard reed, want hij was onderweg naar de pitstraat."

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"