Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner: "Verstappen is milder voor Honda dan voor Renault"

Red Bull begint dit jaar aan een nieuw avontuur door het aantrekken van Honda als motorpartner. Teambaas Christian Horner ziet dat die verandering zijn stercoureur Max Verstappen goed doet.

In het laatste jaar van de samenwerking tussen Red Bull en Renault liet Max Verstappen zich regelmatig laatdunkend uit over de Franse krachtbron. Teambaas Christian Horner verwacht dat de Red Bull-coureur wat milder zal zijn voor Honda, die sowieso respect hoog in het vaandel hebben staan.

"Ik denk dat in het geval van calamiteiten Max milder zal reageren op de mannen van Honda dan op de mannen van Renault. Vorig jaar was er sprake van een zekere vijandelijkheid. Er werden beloften gedaan die niet werden nagekomen, wat uiteindelijk tot frustraties leidde", aldus Horner. Toch hebben die frustraties Verstappen wel iets opgeleverd, meent Horner: "Max kwam met één jaar aan autosportervaring in de Formule 1 en had nog niet vaak met tegenslagen te maken gehad. Hij is door de problemen van de laatste jaren volwassener geworden, wereldwijzer ook." "Max gelooft bovendien in het hele Honda-project en hij werkt tot nu toe goed en nauw samen met de Honda-engineers", vervolgt het Red Bull-kopstuk, die benadrukt dat Verstappen zich heeft ontwikkeld, juist door de problemen met Renault: "De jaren met Renault hebben hem gehard."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"