Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Horner vindt straf voor Verstappen zwaar overtrokken

Max Verstappen kreeg een straf van tien seconden voor zijn aandeel in de veelbesproken touché met Lando Norris. Christian Horner is het daar niet mee eens.

Verstappen Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Max Verstappen leek op zijn achtste zege van het seizoen af te stevenen in Oostenrijk, totdat de laatste pitstop faliekant misging en Lando Norris de aanval kon openen. Uiteindelijk eindigde het in een tranendal, want de beide kemphanen raakten elkaar en liepen een lekke band op. Verstappen kreeg een straf van tien seconden, al is Christian Horner het daar niet mee eens.

"Ik denk dat de touché onvermijdelijk was als je ziet hoe dicht het de afgelopen weken bij elkaar zat qua racen", vertelt Horner tegenover onder meer RacingNews365. "Het is jammer, want Lando had al vier keer track limits overschreden en zou waarschijnlijk een straf van vijf seconden gekregen hebben. Het was een raceincident, dus de straf van tien seconden voor Max was zwaar. Gelukkig had het geen invloed op zijn resultaat, omdat hij al schade opliep door de lekke band. Dat is zeer frustrerend, maar we lopen wel uit in het kampioenschap."

Verstappen zei dat 'alles' fout ging, maar volgens Horner leek het juist de goede kant op te gaan. "Het eerste gedeelte ging hartstikke goed. We pakten een voorsprong van zes seconden op de mediums, maar op de hards daalde de temperatuur door de wolken. De harde band had daarom niet meer de voorkeur, maar we behielden nog steeds een voorsprong van acht seconden. En na wat verkeer was het nog steeds zesenhalve seconden. We verloren alleen vier seconden bij de laatste stop en daarna had Lando het bandenvoordeel met een gloednieuwe set mediums. Zonder een slechte stop hadden we het echter waarschijnlijk wel gered."

Ook interessant:

Win gouden tickets voor GP België!

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op gouden tickets!

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op tickets!

ABONNEER & WIN

Praat mee!

Viaplay
x
Marko Red Bull geeft Verstappen nieuwe wapens in strijd tegen Norris