Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Horner: "We zullen altijd in conflict blijven tussen de twee kampioenschappen"

Christian Horner staat aan het hoofd van het team dat op dit moment de prijzen pakt in de Formule 1. Is hij niet bang dat de sport daardoor volgers verliest? Nee, want waarom kan een interne teamstrijd niet net zo spannend zijn?

Horner Perez
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het is niet vaak dat Red Bull-teambaas Christian Horner zelf het woord 'dominant' in de mond neemt als het over zijn eigen team gaat, maar dat doet hij wel als hem door Sky News gevraagd wordt of de dominantie van Red Bull de Formule 1 geen volgers gaat kosten.

"Ik denk dat we al geweldige raceactie hebben gezien dit seizoen", zo begint hij zijn antwoord. "Zo ook in Saoedi-Arabië met onze beide coureurs. En als je twee dominante auto's hebt die het ook nog eens tegen elkaar opnemen, dan staat dat op zichzelf al garant voor spektakel."

Horner denkt overigens niet dat Red Bull die puur dominante positie lang zal vasthouden, maar dat neemt niet weg dat beide coureurs, Max Verstappen én Sergio Perez, er in het kampioenschap goed voor staan. Hoe managet hij die twee en hun onderlinge rivaliteit? Kunnen ze überhaupt nog goed met elkaar opschieten?

"Het grote kampioenschap is voor het team het constructeurskampioenschap. Dat is immers op basis waarvan de inkomsten verdeeld worden. Echter, voor de coureurs is het individuele kampioenschap het meest prestigieus en dat conflict tussen beide kampioenschappen zal altijd blijven bestaan."

"Het is echter aan ons om beide coureurs dezelfde kansen te bieden en gelijkwaardig materiaal voor hen te prepareren, en vervolgens is het aan hen om het op het circuit uit te vechten. We beschikken in Max en Sergio over twee geweldige coureurs en er is sprake van een gezonde dosis respect tussen hen. Ik verwacht dat dat niet gaat veranderen."

Ook interessant:

Verstappen moet oppassen voor overmoedige Perez

Deze week wordt er weer geracet en staat de Formule 1 Grand Prix van Australië op de planning! In de nieuwste aflevering van de RacingNews365 F1-podcast blikken autocoureur Tom Coronel, F1-kenner Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk vooruit op de race Down Under. Check de nieuwste aflevering hieronder!

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Analyse Vrees Verstappen komt uit: wat betekent het vertrek van Marshall voor Red Bull?