Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner: "Zó tilde Verstappen iedereen om hem heen naar een hoger niveau"

Dat Max Verstappen een enorm sterk Formule 1-seizoen heeft gereden, daar kan niemand meer omheen. Red Bull-teambaas Christian Horner blikt terug op de prestaties van zijn coureur en legt uit hoe goed hij werkelijk presteerde in 2021.

Christian Horner kan terugkijken op een geweldig Formule 1-seizoen. Het constructeurskampioenschap werd niet binnengehaald door Red Bull, maar Max Verstappen schitterde na afloop van het seizoen met de wereldbeker en de coureurstitel. Volgens Horner heeft de Nederlander uitzonderlijk goed gereden en hierdoor het hele team naar een nieuw niveau getild. "Het is een ongelooflijk jaar geweest", zo trapt Horner af voor de microfoon van onder meer RacingNews365. "Het is het grootste seizoen geweest dat de Formule 1 tot nu toe heeft gehad en vanaf Bahrein begon gelijk de competitiviteit. Gedurende het hele seizoen zat er telkens maar een of twee tienden van een seconde tussen de twee coureurs (Hamilton en Verstappen, red.)." Volgens Horner maakte Verstappen uiteindelijk het verschil waardoor Red Bull in de race bleef voor de wereldtitel. "De momenten die mij echt opvielen waren de moeilijkste momenten waarbij hij gewoon koel bleef. Hij bleef erin geloven en stopte niet met pushen en het team met zich mee te trekken. Elke keer dat hij in de auto zat, gaf hij 110%. Dát tilde zijn hele omgeving naar een hoger niveau."

Mercedes met het betere pakket

Tijdens de eerste races van het seizoen leek Red Bull het betere pakket te hebben, maar gedurende het seizoen nam Mercedes de overhand. Hamilton beschikte in de laatste races over een razendsnelle W12-bolide, maar opgeven zat er bij Verstappen niet in. "Vooral tijdens de tweede seizoenshelft", vervolgt Horner. "We hadden niet het snelste pakket, maar hij hield ons in het kampioenschap." "Hij bleef vechten en er in geloven. Dit maakte het echt een ongelooflijk jaar. En, weet je, we zijn zo ontzettend trots op alles wat hij heeft gedaan dit jaar. Hij verdient dit wereldkampioenschap."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden