Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

'Huismus' Verstappen openhartig over F1-toekomst: "Ben er wel een keertje klaar mee"

Een openhartige Max Verstappen is in Bahrein op zijn toekomstplannen ingegaan. De Nederlander weet heel goed wat hij wil en waarschuwt alvast: hij blijft niet in de Formule 1 tot hij alle records verbroken heeft.

Verstappen Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Max Verstappen heeft zich vaker uitgesproken over zijn toekomst in de Formule 1. De Nederlander vindt het huidige, intensieve schema van 24 races iets teveel van het goede en geeft in Bahrein onder andere aan dat hij het niet nog tien jaar zo gaat doen. In gesprek met onder meer RacingNews365 legt een openhartige Verstappen piekfijn uit waarom hij er zo over denkt.

"Ik weet heel goed wat ik wil buiten de Formule 1", vertelt Verstappen. "Ik heb een contract tot en met 2028 en dan ben ik 31 jaar oud. Binnen de Formule 1 heb ik nog geen plannen voor na 2028."

Verstappen weet wel dat hij zich ergens volledig voor in wil zetten en gaat dus niet een half seizoen ergens racen. "Als ik iets half ga doen, weet ik dat ik me daar aan ga storen. Uiteindelijk ben je er dan niet fulltime mee bezig en heb ik het gevoel dat ik het dan niet serieus genoeg kan nemen. Dus altijd 100 procent of niet."

Reizen

Maar waarom ziet Verstappen zichzelf redelijk vroeg stoppen in de Formule 1? "Het gaat om de kwaliteit van het leven. Op een gegeven moment denk ik dat je er een keertje klaar mee bent, dat je de hele tijd moet reizen. Het racen zelf is leuk, maar alles eromheen, met marketing en al die dingen, dat vreet aan je. En het maakt dan ook niet meer uit hoeveel je verdient."

"Uiteindelijk gaat het er meer om dat je gelukkig bent met wat je doet en dat je 100 procent kan geven als je ergens voor staat", vervolgt Verstappen zijn verhaal. "Op dit moment is dat geen probleem, maar ik weet dat je het een keer gezien hebt hier. Natuurlijk, iedere keer als ik arriveer wil ik winnen en moet ik er het beste uit halen. Maar ik heb niet zoiets van: 'ik moet hier blijven tot ik acht titels heb verzameld'. Ik heb al veel dingen waar ik mee bezig ben voor de toekomst. Ook buiten het racen zelf, waar ik energie in kan stoppen."

Verstappen kan nog wel een reden verzinnen. "Dat ik meer thuis ben en kan zeggen: 'als ik volgende week op vakantie wil gaan, dan ga ik op vakantie'. Dan heb je het schema, waar ik sinds mijn karttijd al in zit, niet meer."

Wil de regerend wereldkampioen een 'huismus' worden? "Dat ben ik altijd al geweest. Iedereen is anders en vanaf mijn achtste of negende leef je vol in een schema. Je hebt natuurlijk gewoon je kalender en die blijft hetzelfde, of ik nu in de karts of de Formule 1 rijd. En er komt nog veel meer bij kijken."

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen grijpt naast prestigieuze prijs