Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1 nieuws

Hulkenberg: "Heb het maximale uit mijn carrière gehaald"

In 2010 maakte Nico Hulkenberg zijn Formule 1-debuut voor het team van Williams. Na in totaal negen seizoenen in de koningsklasse van de autosport staat de teller qua overwinningen en podiumplekken op nul. Toch is Hulkenberg van mening dat hij tot op de dag van vandaag het maximale uit zijn carrière heeft gehaald.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Renault

Nico Hulkenberg ging tot op heden van start in 166 Formule 1-races, maar wist nog geen enkele keer een podiumplek te bemachtigen. Daardoor bezit de Duitser momenteel het record van de coureur met de meeste Formule 1-races zonder podium. Ondanks dat vindt Hulkenberg dat hij tot nu toe een hele mooie carrière heeft gehad.

"Toen ik in 2010 mijn Formule 1-carrière begon, was het mijn doel om een mooie en lange carrière te hebben. Als ik kijk waar ik nu mezelf momenteel bevind, dan ben ik blij en tevreden. Natuurlijk wil je het altijd beter doen, maar ik heb de afgelopen tien jaar geen enkele beslissing gemaakt waar ik spijt van heb gehad."

"Uiteraard had graag wat podiumplekken en overwinningen op mijn naam willen schrijven", vervolgt de Renault-coureur tegenover Formula1.com. "Maar ik weet hoe dat gaat in de Formule 1-wereld. Je moet op het juiste moment bij het juiste team en in de juiste bolide zitten. Helaas was die timing in mijn carrière nooit perfect. Ik ben nooit in de positie geweest om vooraan mee te doen."

"Toch denk ik dat ik tot nu toe een hele mooie carrière heb gehad. Ik heb altijd goed gepresteerd en het maximale gehaald uit het materiaal dat ik tot mijn beschikking had. Zolang je geen race-winnende auto hebt, dan is dat het maximale wat je kan doen", aldus Hulkenberg.

5 reacties

    Verstappen Nederlander kruipt voor het eerst in 2020 achter het stuur