Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

IJskoning Bottas ontdooit tijdens Hongaarse Grand Prix

Vaak krijgt Valtteri Bottas te horen dat het een 'brave' coureur is. Een snelle Fin die zonder spraakmakende races zijn punten bij elkaar sprokkelt. Weet je nog die prachtige race van Bottas? Nee? Dat is precies het manco van de Fin. Gisteren ontdooide Bottas onder tropische omstandigheden, misschien wel iets teveel zelfs.

Bij Mercedes is wel duidelijk wie de nummer één binnen het team is: Lewis Hamilton wordt op handen gedragen en Bottas is de veilige keuze. Hij praat niet veel, klaagt niet veel, rijdt zijn punten bij elkaar en doet dat succesvoller dan Kimi Raikkonen. Het laatste is doorslaggevend in het WK voor de constructeurs. Bottas is het type rijder waarvan je vaak niet eens doorhebt dat hij er rijdt. Ja, op zaterdagmiddag als hij de pole weer nét mist met enkele duizendsten. Rijden kan Valtteri wel, zeker als het aankomt op één ronde. Tijdens de races laat hij het toch vaak liggen, weet hij net niet te verrassen. Het label van 'tweede rijder' kleeft al geruime tijd aan Bottas, maar daar heeft hij schoon genoeg van én dat is merkbaar. Sinds enkele races laat Valtteri zien dat hij zijn tanden in het stuur van zijn Mercedes durft te zetten. In Canada was Bottas brutaal bij de start en liet hij zich niet verschalken door Verstappen, in Engeland ging hij het gevecht op versleten banden aan in de slotfase van de race. Zo waar zagen we in Duitsland voor het eerst de Bottas die weg graag willen zien: Vol in de aanval bij Lewis, maar Valtteri werd door Mercedes teruggefloten.

Gisteren liet Bottas zien dat hij wederom zijn fighting spirit mee had genomen naar de Hungaroring. Wederom in de slotfase, wederom op versleten banden. Daar waar voorheen de deur wagenwijd open stond bij Valtteri, knokte hij nu als een leeuw. Het werd een ouderwets potje bumper cars met Vettel en Ricciardo. De straf voor de beuk op de Red Bull was meer dan terecht, maar invloed had het niet op het resultaat. Na afloop van de race reageerde Bottas als door een wesp gestoken toen teambaas Toto Wolff riep dat hij de perfecte wingman voor Hamilton was geweest. Een kort relletje volgde, waarbij zelfs werd gesuggereerd dat Bottas een gesprek met de hogere legerleiding van Mercedes eiste. Wat nou wingman? Wolff en Bottas spraken met elkaar en begroeven de strijdbijl. Het zijn de eerste tekenen dat Bottas begint te beseffen dat hij meer kan dan hij soms zelfs denkt. Dat hij ook meer verdient, dan dat hij nu krijgt van Mercedes. Zien we in 2019 een nieuwe 'Nico versus Lewis' bij Mercedes, in de vorm van 'Valtteri versus Lewis'? Wij zouden het van harte toejuichen.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi