Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
F1-nieuws

Interview Jan Lammers: 'Het is zo makkelijk om Max Verstappen vanaf de zijlijn te bekritiseren'

Voormalig F1-coureur Jan Lammers vindt de kritiek op Max Verstappen overtrokken. De Nederlander ging in de fout tijdens de GP van China, maar werd naderhand flink bekritiseerd.

Racingnews365 sprak met Jan Lammers over de tumultueuze Grand Prix van China. Max Verstappen vertolkte een hoofdrol, maar deze keer helaas in negatieve zin.

"Het venijn zat hem deze keer in de staart. Red Bull had de perfecte strategie door Max en Daniel binnen te halen voor softs."

"Verstappen maakte fouten deze race, maar hij trok zelf het boetekleed aan. Ik ben niet de man die naar anderen gaat wijzen, hij erkende zelf dat hij fout zat en wie ben ik dan om daar nog commentaar op te geven? Ook mannen als Vettel en Hamilton maakten in het verleden dit soort fouten."

De kritiek in Nederland is volgens Lammers ook voor een deel afkomstig van de 'nieuwe' fans. Mensen die de sport nog niet zo lang volgen en wat minder kennis van de autosport hebben.

"Sinds Max won in Spanje 2016 heeft de Formule 1 veel nieuwe fans, die hebben soms wat extra uitleg nodig of een heldere analyse. Dit soort dingen horen bij het racen! Het is zo makkelijk om vanaf de zijlijn commentaar te geven, maar vaak zijn de mensen die nu hard schreeuwen dezelfde mensen die bij een zege weer vooraan staan om te applaudisseren."

Dat de actie van Verstappen de laatste races net niet lukten heeft volgens Lammers niets te maken met zijn leeftijd.

"In de karting was dit al zijn handelsmerk en het heeft hem veel gebracht. Max heeft al aangetoond dat hij een uitstekende coureur is die onder alle omstandigheden zijn mannetje staat. Hij heeft de X-factor en is de meest gewilde coureur uit de Formule 1."

"Het is nu aan Max om te bewijzen dat hij titels kan winnen. Dat hij erg snel is dat weet iedereen al."

Na afloop van de race was Sebastian Vettel erg rustig in zijn bewoordingen. In het verleden had de Duitser wel eens een kort lontje, maar dit seizoen lijkt hij een ander mens te zijn. De Ferrari-coureur accepteerde de excuses van Verstappen, ondanks dat het hem veel punten in de titelstrijd kostte.

Lammers: "Ik vermoed dat hij getraind is door een coach na zijn akkefietjes van de laatste jaren. Hij reageerde erg volwassen nu en zit goed in zijn vel. De oude Vettel van zijn Red Bull-periode is weer terug."

Voor het eerst sinds 2014 won Mercedes drie races op rij geen Grand Prix. Daarmee lijkt de dominantie doorbroken te worden. Is er sprake van een wisseling van de wacht?

"We zien dat het nieuwe bandenreglement voor veel spannendere races zorgt. In Bahrein en China was de bandenkeuze doorslaggevend. Iedere auto presteert weer anders en ieder team heeft zijn eigen favoriete bandencompound."

"Red Bull zit er iedere keer goed bij en nu konden ze het laten zien. Qua racetempo ontlopen Mercedes, Ferrari en Red Bull elkaar niets."