'IQOS sigaretten nieuwe sponsor Ferrari'

11 dec. 2017 10:43 Ruud Dimmers 0 reacties
Het Formule 1 team van Scuderia Ferrari staat op het punt om sponsor IQOS te presenteren. De fabrikant van zogenaamde 'gezonde' sigaretten komt uit de koker van Philip Morris.

'Gezonde' sigaret in 2018 op de Ferrari?

Tegenover het vertrek van de Santander bank staat nu de komst van IQOS. Dat meldt het Spaanse ABC. IQOS is een fabrikant van 'gezonde' sigaretten.

De tabak wordt niet verbrand, maar verwarmd waardoor het minder schadelijk voor de gezondheid zou zijn. Tabaksreclame is in veel EU-landen verboden, maar wordt op deze manier waarschijnlijk omzeild.

Wanda de Kanter, longarts van het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis, laat aan RTL Z weten dat IQOS absoluut niet gezond is. "Dit is wederom een reclamepraatje van een sigarettenfabrikant die wil dat zijn klanten blijven leven."

"Of dit minder kankerverwekkend is en hoeveel minder, dat kan een fabrikant nu onmogelijk weten. Dat weten we pas over 20 jaar. Kanker ontwikkeld zichzelf langzaam en het grote gevaar van traditionele sigaretten werd ook pas 20 jaar jaar na de introductie bekend."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen