Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Sebastian Vettel

Italiaanse F1-media halen uit naar 'uitgebluste' Vettel

Sebastian Vettel behaalde achter de beide Mercedessen zijn tweede podiumplek van het jaar. In het kader van schadebeperking een redelijk resultaat, maar de Italiaanse media worden er allang niet meer warm van.

Waar Mercedes er met vier loepzuivere dubbelzeges vandoorging in evenzoveel races, wist Ferrari enkel de kruimels op te rapen. Sebastian Vettel nam in Azerbeidzjaan de grootste portie daarvan voor zijn rekening, maar dat betekent niet dat de Italiaanse media hem weer omarmen.

Vettel krijgt van de Gazzetta dello Sport een mager zesje: "Vettel had het geluk dat Charles Leclerc in de kwalificatie zijn eigen ruiten ingooide. Aan het begin van de race leek het echter wel of Vettel in een andere auto reed dan de Monegask, Leclerc vloog! Vettel daarentegen wekte nooit de indruk dat hij iets kon forceren ten opzichte van Mercedes.

De Corriere della Sera is ondanks eenzelfde cijfer voor Vettel een stuk minder genuanceerd in haar uitspraken: "Sebastian is geen schim meer van de viervoudig wereldkampioen die hij ooit was. Het kan wel zo zijn dat hij minder opzichtige fouten maakt dan vorig jaar, maar de glans is er tegelijkertijd compleet vanaf. Hij voldoet aan zijn aanwezigheidsplicht, maar komt 'slechts' als derde aan."

Met medewerking van Aaron Deckers.

Fotoalbum

Rapportcijfers Formule 1-coureurs na GP Azerbeidzjan 2019

Valtteri Bottas werd de grote winnaar van het weekend, Renault de grote verliezer en Williams was aan Azerbeidzjan gewoonweg veel geld kwijt. Wie krijgt welk cijfer na het raceweekend in Bakoe?

Bekijk het album
RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Honda F1 Naam Honda keert eenmalig terug in de Formule 1