Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Italiaanse media bejubelen de concurrent: "Koude en genadeloze actie van roofvogel Verstappen"

In Italië juichen de media maar wat graag voor Ferrari, maar ze nemen ook voortdurend de roodgekleurde pet af voor Max Verstappen. Ook nu weer. Ze omschrijven Verstappen als roofvogel, koud en meedogenloos, precies zoals het een groot coureur betaamt.

Charles Leclerc leek lange tijd op weg naar de overwinning in de sprintrace van de Formule 1 Grand Prix van Emilia-Romagna, maar het bandenmanagement van Max Verstappen was puik, evenals zijn goed opgezette inhaalactie. De beroemde Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport zag in Verstappen een roofdier die zijn prooi pakte. "Verstappen was als een valk die zijn prooi pakte, ook omdat de banden van Leclerc aan het slijten waren. Het was een koude en genadeloze actie van de Nederlander, een actie zoals alleen de grote coureurs die kunnen opzetten." De krant looft beide coureurs voor de manier waarop ze elkaar nu wél ruimte laten, iets dat in het verleden wel anders was: "Dat levert nu mooie gevechten op."

'Als Red Bull niet uitvalt, winnen ze'

De Corriere dello Sport merkt op dat Ferrari in de achtervolging moet: "Verstappen verrast Ferrari in de finale van de sprintrace. Verstappen hanteerde de perfecte tactiek en wist Leclerc zo te verslaan. Waarschijnlijk verandert er tijdens de race en de rest van het seizoen weinig. Het is duidelijk dat Verstappen en Leclerc de dienst uit blijven maken." Waar de Gazzetta nog wees op een fair gevecht, ziet de Corriere della Sera dat juist snel ten einde komen: "De tijd van fair play gaat tot een einde komen. Iedere fout van een coureur of technische problemen komen de teams nu extra duur te staan." Van de Ferrari wordt gezegd dat het de beste auto is, maar de krant merkt één ding scherp op: "Het staat nu twee-twee voor wat betreft overwinningen, al doet de stand anders vermoeden. De Red Bull viel ook al twee keer uit, maar als ze niet uitvallen, winnen ze tot nu toe steeds de race. De spanning neemt toe en daarmee zullen de lovende woorden richting elkaar ook wel een keer stoppen."

Viaplay
x
Verstappen Verstappen geëerd met plekje in uiterst exclusieve wereldlijst