Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Italiaanse media in extase na Hamilton-deal: "Hij is het ultieme"

De kruitdampen van de spectaculaire overstap van Lewis Hamilton naar Ferrari (vanaf 2025) zijn opgetrokken. Italiaanse media zijn, uiteraard, lyrisch over de komst van de meest succesvolle Formule 1-coureur allertijden naar de Italiaanse renstal.

Hamilton Leclerc Quali US
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De Formule 1-wereld schudde gisteren op zijn grondvesten. Nog voordat er een meter gereden is in 2024 kwam het grootste transfernieuws van de laatste jaren naar buiten. Lewis Hamilton verruilt na dit seizoen Mercedes om in het iconische Ferrari-rood te gaan rijden. Een overstap die niemand echt aan zag komen.

De Italiaanse krant Corriere della Sera kwam donderdag als eerste met het nieuws naar buiten. Die krant is nu volledig gevuld met Hamilton-berichten. Van de gevolgen die de overstap heeft voor Leclerc, tot aan de hond van Hamilton. Italië wordt klaargemaakt voor de komst van de Brit.

"Er is een dreamteam gekomen met Leclerc en Hamilton bij Ferrari. Hamilton wil zijn carrière eindigen bij Ferrari en zo kwamen de partijen tot een akkoord. Een meerjarige deal is het gevolg van deze onderhandelingen. Het nieuws is echter heel hard binnengekomen bij Mercedes, dat het niet aan zag komen. Uiteindelijk moest het nieuws door Wolff online worden verteld aan de medewerkers van het team", weet de krant te melden.

"Nu komt Hamilton eindelijk in actie voor de Scuderia, nadat Ferrari hem al meerdere keren probeerde binnen te halen. Hij voelde dat het tijd was om naar Ferrari te gaan. Elf jaar geleden maakte hij de juiste keuze door van Mclaren over te stappen naar Mercedes en nu kiest hij dus voor Ferrari. Daarmee gaat Hamilton dus ook op zijn veertigste nog racen. Het brengt kansen voor Ferrari mee, maar ook risico’s", verwacht de Corriere della Sera.

"Zowel Hamilton als Sainz staat een moeilijk seizoen te wachten, dat is het eerste gevolg. Het was daarom om meerdere redenen beter geweest om de wissel nu al door te voeren.
Naast de sportieve belangen van Hamilton begrijpen we ook dat hij een rol zal spelen om Ferrari te promoten, dat kan hij namelijk als geen ander. Daarom is het interessant om te zien hoe Leclerc zich zal voelen, aangezien hij net een langdurig contract heeft getekend. Hij leek daarmee de eerste coureur te zijn en nu komt Hamilton en die kun je moeilijk vragen om tweede coureur te worden. Hij kan nu wel net als in de stijl van Alonso nog jaren door op een latere leeftijd."

Fascinatie voor het rood

Ook bij de grootste sportkrant van Italië, Gazzetta dello Sport, staat alles vol over Hamilton, terwijl het had moeten gaan over de laatste dag van de calciomercato, of wel de transfermarkt in het voetbal.

"Wat een slag van Ferrari, Hamilton in het rood en Ferrari gaat met 80 miljoen salaris per jaar zowel Hamilton als Leclerc laten rijden voor het team", doet de krant meteen een boekje open over de salarishuishouding bij het team. "De zevenvoudig wereldkampioen zal zijn carrière bij Ferrari afsluiten. Welkom Kampioen!"

"Het is een gok. Wat nu nog nodig is, is de perfecte bolide. Hamilton is het ultieme! Het is nu aan Ferrari om Hamilton een bolide op zijn niveau te geven. Deze dag van het nieuws van Hamilton zal nog lang herinnerd worden. Het is een romantische keuze van Hamilton. Net als bij iedere coureur in het verleden, is het ook voor Hamilton die fascinatie voor het rood geweest waardoor hij deze keuze heeft gemaakt", vermoedt de Italiaanse krant.

"Iedere kampioen die bij Ferrari kwam, had net als Hamilton eigenlijk nog weinig te bewijzen, toch maakten ze de keuze, omdat de geschiedenis toch de geschiedenis is, en ondanks dat er sinds 2007 geen Ferrari-coureur meer was die een titel won met Ferrari. Mocht Hamilton er in slagen om met Ferrari zijn achtste titel te winnen, zou dit zijn legende echter wel nog groter maken. Als een Oscar-winnend-script van een Hollywood-film."

De krant plaatst echter ook vraagtekens bij de transfer. "Vanuit het rationele heeft de overstap waarschijnlijk niet veel logica. Er is geen zekerheid dat de Mercedes bolide van dit jaar goed zal zijn, maar ook van de Ferrari bolide is niet zeker dat deze snel is dit seizoen of volgend seizoen. Dus vanuit dat oogpunt is er geen logische keuze te maken. Daarnaast sprak Hamilton bij zijn laatste verlenging bij Mercedes juist nog de liefde voor het merk uit. Nu staat alles er wel plots anders voor en rijden Hamilton en Sainz beiden nog een jaar bij hun team en wordt het interessant om te zien hoe dat gaat uitpakken. Ferrari neemt in ieder geval een grote gok door zo’n 80 á 90 miljoen euro per jaar neer te leggen voor twee coureurs, waar de problemen in de afgelopen jaren juist meer lagen op het technische gedeelte. Met dat geld zou je ook een technicus binnen kunnen halen, maar waar ga je die vinden? Adrian Newey (Red Bull, red.) gaat niet komen, James Allison (Mercedes, red.) heeft net zijn contract verlengd en een andere genie lijkt er niet te zijn."

Meest winnende team

En tenslotte de Corriere dello Sport. Die krant moet nog even bijkomen van het nieuws, zo lijkt het. "Lewis in het rood. Het is waar! Wat een shock van Ferrari. Hamilton komt volgend jaar naar de Scuderia. De meest winnende coureur gaat nu rijden voor het meest winnende team. Wat een nieuws op de laatste dag van de transfermarkt van het voetbal", schijft die krant.

"Het akkoord kwam er met de wil van John Elkann. Het is één van die dingen waarvan je denkt dat het onmogelijk is, tot dat het uiteindelijk toch waar blijkt te zijn. Het lijkt het juiste moment te zijn voor Hamilton om deze overstap te maken, hij pakt zo nog een jaar mee voordat er nieuwe regels komen en dat zorgt er hopelijk voor dat Red Bull niet meer zo dominant zal zijn. Op zijn 40ste komt Lewis binnen bij Ferrari en dus begint hij aan zijn laatste cyclus in de Formule 1."

"Onder de huidige regelgeving zal het heel lastig worden om Red Bull te verslaan en toch zal Ferrari met de door Vasseur ingeslagen weg kijken hoe het dit jaar zal gaan. Ook voor Lewis kan juist nu de gok lonen, aangezien Mercedes niet de juiste weg lijkt in te zijn geslagen. Daarnaast leek er niet geluisterd naar hem te worden de afgelopen jaren en ook dat lijkt bij te hebben gedragen aan zijn keuze om voor Ferrari te kiezen. Hij zal er alles aan doen om nog meer geschiedenis te schrijven in de Formule 1 en daarvoor zal hij zijn achtste titel met Ferrari moeten zien te winnen."

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Hamilton naar Ferrari RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Live Eerste vrije training Formule 1 GP Emilia-Romagna 2024