Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Italiaanse media in rep en roer: "Interne chaos bij floppend en giftig Ferrari!"

Na een Grand Prix en het vertrek van een belangrijk kopstuk, trekt men in Italië harde conclusies over de staat van het Formule 1-team Ferrari.

De GP van Bahrein verliep niet zoals men in Italië had gehoopt. In de dagen na de eerste race van het jaar rommelde het binnen Ferrari en liep een van de top-ontwerpers van de F1-bolides de deur uit. David Sanchez hield de eer aan zichzelf. In de Italiaanse media concludeert men dan ook dat het rommelt bij de Scuderia. "Chaos bij Ferrari, Ferrari flop, Vasseur is er nu al klaar mee!", zo kopt de Corriere dello Sport . "Het vertrek van Sanchez is slechts een effect van een aanhoudende aardbeving. Vasseur klaagt al over de speelruimte die hij heeft, die door CEO Benedetto Vigna gelimiteerd zou worden." "Er is bij Ferrari veel meer aan de hand dan betrouwbaarheidsproblemen van de bolide of hoog bandenslijtage. Intern zijn er veel problemen, vooral tussen Vigna en Vasseur. Zo zou Vasseur niet eens controle hebben over de paddockpassen van zijn team en ook wilde hij bij zijn aankomst bij het team spreken met de sponsoren, maar dat werd door Vigna afgewezen", zo schrijft de publicatie.

Giftige sfeer

Dat Sanchez vertrekt, is volgens de sportkrant een aderlating, al helemaal omdat hij mogelijk bij een ander team in de paddock aan de slag zal gaan. "Het is slecht nieuws voor Ferrari, dat Sanchez gaat verliezen aan een ander F1-team. Er is een aardverschuiving aan de gang bij Ferrari. Sanchez zou vanwege de volgens hem giftige sfeer binnen het team vertrokken zijn." "Hij zou zelfs al getekend hebben voor McLaren, waar hij eerder ook al heeft gewerkt. Al met al een zwaar verlies voor de Scuderia. Het is niet de eerste persoon die is vertrokken. Twee andere grote namen vertrokken ook al en Inaki Rueda werd weggetrokken van het circuit", zo doelt men op de strateeg. "Sanchez is echter het grootste verlies voor de Scuderia, omdat men eigenlijk geen echte technische directeur in huis heeft. Wat zal CEO Benedetto Vigna, die boven Vasseur staat, zeggen over deze spanningen?"

Gazzetta: "Leclerc vraagt gesprek aan"

Ook de grootste Italiaanse sportkrant, de Gazzetta dello Sport , ziet dat er trammelant is bij het geliefde rode F1-team. "Ferrari verkeert in moeilijkheden en Leclerc heeft daarom na de GP van Bahrein meten een gesprek aangevraagd met de president John Elkann, waarin hij om geruststelling heeft gevraagd." "Na de fantastische presentatie is Ferrari namelijk nu al in mineur en lijkt het een lang seizoen te worden. Vanuit het oogpunt van de coureurs is het perspectief voor dit jaar nu al onacceptabel, want er is te weinig vooruitgang ten opzichte van 2022." "Het is moeilijk te geloven dat de problemen in Saoedi-Arabië al opgelost zullen zijn. Misschien dat de banden daar minder snel zullen slijten, maar nog altijd kwam Ferrari een seconde per ronde tekort. Die ga je niet plots vinden", concludeert de roze sportkrant.

Spanningen

Ook de Gazzetta voelt dat er spanningen zijn bij Ferrari. "Vasseur is bezig aan een herorganisatie, maar zal hij de tijd krijgen om die door te voeren? Er heerst een gespannen sfeer en het wordt niet makkelijk voor hem om te zorgen voor kalmte, zeker in het gespannen klimaat bij Ferrari." "De teambaas is altijd in voor een grap en lacht regelmatig, maar we weten dat hij ook heel duidelijk kan zijn. Na het weekend in Bahrein lijkt het erop dat er een rode revolutie is gestart met het vertrek van David Sanchez, ook al lijkt het zijn eigen keuze te zijn." "Het is echter lastig voor te stellen dat die knoop pas na de GP van Bahrein is doorgehakt. Het lijkt er meer op dat Vasseur en Sanchez niet op dezelfde lijn zaten met het oog op de toekomst van het F1-project. Meerdere teams zijn geïnteresseerd in de diensten van Sanchez en hij zou afgelopen winter al zijn cv hebben rondgestuurd in de paddock."

Viaplay
x
Alpine Drastisch besluit rond Ocon niet uitgesloten