Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Sergio Perez

Italiaanse media kraken FIA, bejubelen Perez: "Leek verdacht veel op Verstappen"

Na de Grand Prix van Singapore gaan de complimenten van Italiaanse media eens niet uit naar Max Verstappen, maar naar diens teamgenoot Sergio Perez. In wie ze dan wel weer een soort Max Verstappen zien...

Perez Leclerc Singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De grootste Italiaanse sportkrant, La Gazzetta dello Sport, haakt met de eerste woorden direct in op de straf die Sergio Perez had gekregen: "Ferrari is woedend, want volgens de Scuderia had Perez zwaarder bestraft moeten worden."

"Perez lijkt ondertussen verdacht veel op Verstappen met de manier waarop hij reed. Hij controleerde de race met autoriteit. De enige fout die hij maakte, maakte hij twee keer achter de safety car en dat kostte hem nog bijna de overwinning. Als het werkelijk zo had uitgepakt en Leclerc op die manier de race had gewonnen, zou dat misdadig zijn geweest."

De krant heeft dan ook geen goed woord over voor hoe de wedstrijdleiding de zaak afhandelde: "Het lijkt wel de 'Formule Notaris'. Men had drie uur nodig om te bepalen wie er nou had gewonnen. Of de straf terecht is of niet, het is onacceptabel dat het zo lang moest duren vooraleer de straf werd aangekondigd."

"Los van elke discussie verdiende Perez gewoon de overwinning", concludeert de krant, die verder geen woord vuil maakt aan de race van Max Verstappen.

Alle kranten kraken de wedstrijdleiding

Dat laatste geldt overigens evengoed voor de Corriere dello Sport en de Corriere della Sera. Ook zij reppen vooral over Perez, maar nog meer over de wedstrijdleiding: "Een surrealistische nederlaag voor Ferrari. Het is triest om te zien hoe Ferrari steeds net iets mist. Maar de race stond vooral in het teken van de wedstrijdleiding die niet in staat is leiding te geven", aldus eerstgenoemde krant.

"Uren hadden ze nodig voor een uitspraak in een vrij simpele zaak. Dat mag niet meer dan minuten in beslag nemen. Ondertussen concludeert Ferrari dat het al drie maanden op rij niet heeft gewonnen, dus dat zou middels straffen voor anderen ook niet verdiend zijn geweest."

"Wederom slaat de FIA een modderfiguur", zo kopt de Corriere della Sera. "De reglementen bieden te veel ruimte voor interpretatie omdat ze te losjes zijn opgeschreven."

De publicatie wacht met interesse het volgende verdict van de FIA af als ze naar verluidt op woensdag uitspraak doen in de zaak over het wel of niet overtreden van de budgetlimiet door Red Bull en Aston Martin: "Degene die dat aan het licht heef gebracht verdient een 10, Perez een 9 (vanwege die dubbele overtreding, red.) en de FIA een 0."

Ook interessant:

Gefrustreerde Verstappen zet F1-wereldtitel in de koelkast

Wat ging er bij Red Bull mis en wie of wat was daar debet aan? En wat maken de heren van de podcast van de controverse rond Red Bull en het mogelijk overschrijden van de budgetlimiet? Dit en meer bespreken coureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk in de nieuwste Formule 1-podcast van RacingNews365.

Forbidden

Weddenschappen Sergio Perez

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Singapore 2022 RN365 Nieuwsdossier

23 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking F1 zet streep door de vierde race van 2023