Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Ferrari

Italiaanse media kritisch op Ferrari-'puinhoop': "Verward team scoorde eigen doelpunt"

In Italië zijn de kranten om logische redenen niet te spreken over het optreden van Ferrari in de Formule 1 Grand Prix van Monaco. Een één-twee bij de start werd een 'twee-vier' bij de finish. Red Bull ging er met de hoofdprijs vandoor.

Perez Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

De Gazzetta dello Sport neemt op maandagmorgen bepaald geen blad voor de mond: "Een strategische flop. Een puinhoop", zo kopt de krant. "De regen compliceerde de ideeën van Ferrari, dat vervolgens de verkeerde keuzes maakte."

"Leclerc had de zege verdiend en was dan ook woedend dat een tactische beslissing hem de drie plaatsen kostte. Sainz probeerde dat nog wel recht te zetten, maar Nicholas Latifi reed hem in de weg. De Ferrari-coureurs waren logischerwijs verbitterd na afloop."

De krant zag Red Bull wél het juiste doen: "Sergio Perez was geweldig en ook Max Verstappen was sterk. Perez bracht het schaamrood op de kaken van Ferrari voor hun gekozen strategie."

Terwijl de Corriere della Sera het optreden van Leclerc 'geweldig' noemt, wordt het optreden van Ferrari beoordeeld met een vier: "Er worden teveel fouten gemaakt en er heerst geen orde. Er zullen duidelijke keuzes moeten worden gemaakt in de hiërarchie bij Ferrari, want het team gooide een gouden kans weg."

Complimenten voor Perez

De Corriere dello Sport zag Ferrari een eigen doelpunt scoren: "Een race die men onder controle had werd uiteindelijk alsnog uit handen gegeven. Leclerc houdt van Ferrari, maar ondanks dat was hij woedend."

De krant vreest voor de consequenties van deze race: "Dit kan gevolgen gaan hebben voor het kampioenschap. Ferrari beschikt over een goede auto, maar liet zien dat dat niet genoeg is. Na een dominant weekend verlaat Ferrari Monaco met een verlies."

De complimenten zijn er echter voor Perez: "Hij reed een geweldige race en durfde nu eenmaal het risico te nemen door als eerste een pitstop te maken. Ferrari ondertussen was duidelijk verward op de bepalende momenten en zag daarmee een dubbelzege uit handen glippen."

Ook interessant:

Red Bull mag haar handjes dichtknijpen met foutenfestival Ferrari

Ferrari leek zeker van winst, maar vergooide alles. Hoe kan dat? Dit en meer, waaronder ook de F1-kansen van De Vries, hoor je in deze nieuwe aflevering met Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk.

Formule 1 GP Monaco 2022 RN365 Nieuwsdossier

13 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Geen grote updates meer voor Verstappen en Perez