Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Italiaanse media loven 'magische' Verstappen: "Menselijke factor maakt het verschil"

Een zege voor Max Verstappen en P3 en P5 voor Ferrari. Italiaanse media hadden meer verwacht van de Scuderia op Italiaanse grond, maar ze hebben lovende woorden voor de winnende Nederlander.

Podium Imola Norris Verstappen Leclerc
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Een zege van Max Verstappen, Ferrari die achterblijft bij de concurrentie en wederom een Lando Norris die de strijd aan kan gaan met Red Bull. De Italiaanse media keken hun ogen uit tijdens de GP van Emilia-Romagna.

"Max wint, maar de strijd is open nu. Alle rivalen zijn dichterbij gekomen en Norris eindigde op slechts zeven tienden achterstand. De Nederlander won als vanouds, zoals hij het vroeger al deed in de karts. Zijn interesse ligt bij racen en winnen, of het nu in het echt is of op de sim. Het Nederlandse fenomeen won voorafgaande aan de race in Imola namelijk ook nog eens een groot race evenement op de sim", schrijft Gazzetta dello sport.

"In de middag moest hij wel alles uit de kast trekken om Norris voor te blijven in Imola. Aan het einde van race vocht Norris zich namelijk terug in de strijd om de overwinning. Iets dat Ferrari niet lukte. De upgrades werkten, maar een grote stap richting Red Bull werd er niet gemaakt. Misschien was het niet het circuit voor de upgrades en gaan we pas in Canada zien of er toch meer in zit. Een teleurstellend weekend voor de Scuderia dat nu het derde team is op de grid. Het verhaal van de dag was echter Verstappen die liet zien dat de menselijke factor nog altijd het verschil maakt in de Formule 1. De overwinning was namelijk grotendeels aan hem te danken. Hij is de nummer 1."

Ook Corriere dello sport kon niet om de prestatie van de drievoudig wereldkampioen heen. "Magische Verstappen, ook wanneer Norris er staat", kopt de krant. "Het zal een andere keer zijn voor Ferrari. De upgrades betalen zich nog niet uit. Ferrari wint in Italië echter ook wanneer het verliest, kijkend naar de fans op de tribunes. Het was echter wel Ferrari dat zoveel hoop uitsprak de afgelopen weken over de upgrades. De racepace zou zo goed zijn, maar dat bleek uiteindelijk niet het geval. Ferrari kon namelijk niks waarmaken van de hoop die men uitsprak. Uiteindelijk was het dan ook gewoon weer de zondag van Verstappen die ijskoud bleef met Norris vlak achter hem. En dan kijkend naar zijn teamgenoot Perez, die op een minuut achterstand eindigde…"

"Verstappen weet ook hoe hij moet verdedigen. Hij kreeg namelijk te maken met een concurrent maar het was niet Ferrari. Een bitter podium was het maximale voor de Scuderia", aldus Corriere della Sera. "Vorig jaar domineerde Red Bull het kampioenschap, dit jaar domineert Verstappen omdat hij een fenomeen is. Het was geen mooie race in Imola maar dat werd het slotstuk wel dankzij de vrienden Norris en Verstappen. Overigens in een tegenvallend weekend voor Ferrari was er een lichtpuntje, de racepace van Hamilton. Die zag er goed uit."

Max Verstappen is de grote favoriet voor de GP van Spanje. Als de Nederlander wint, ontvang je maar liefst 30 keer jouw inzet bij Unibet!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP Spanje Data tonen aan: Verstappen en Red Bull moeten één belangrijk punt verbeteren