Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Italiaanse media loven Verstappen: "Een meesterwerk!"

De Italiaanse pers geniet met volle teugen van de strijd tussen Charles Leclerc en Max Verstappen. De Nederlander ontvangt veel lof voor het behalen van poleposition in Imola.

Tijdens de Grand Prix van Emilia-Romagna zijn het wederom Max Verstappen en Charles Leclerc die het uitvechten aan de voorkant van het veld. Verstappen won 'deel één' van het gevecht door poleposition te veroveren voor de sprintrace op Imola. De Italiaanse media is lovend over het 'gevecht tussen giganten' in de thuisrace van Ferrari. La Gazzetta dello Sport looft Verstappen: "Max versloeg Charles, maar dit is pas het begin. De twee schudden elkaar de hand met een lach, maar beiden hebben een killer look in de ogen en willen de concurrent verslaan. Het duel tussen Max en Charles blijft doorgaan hier op Imola. Het zijn alleen nog deze twee waartussen de strijd gaat en natuurlijk genoot de Nederlander ervan dat hij Leclerc en Ferrari op hun eigen Imola wist te verslaan in de kwalificatie." "De wereldkampioen reed een fenomenale ronde, waarmee hij meer dan zeven tienden sneller was dan Leclerc en dat had nog meer kunnen zijn als hij niet van het gas had gehoeven in de laatste sector door het stilvallen van Bottas. Een meesterwerk, maar vandaag zal deel twee van de strijd plaatsvinden in de sprintrace." Bij de tweede Ferrari-coureur ging het minder goed, zo weet ook de Italiaanse sportkrant. "Carlos Sainz crashte uit de kwalificatie, dit was geen mooie manier om zijn nieuwe contract te vieren. Hij komt vanaf de tiende plaats in de sprintrace en is genoodzaakt om een inhaalrace te rijden. Vandaag maken we ons klaar voor een nieuwe strijd van de nieuwe generatie, met ook Lando Norris op P3. "Voor Mercedes wordt het steeds lastiger. Het is niet om aan te zien en de spanningen lopen op binnen het team."

'Het kon beter voor Ferrari, maar het kon ook slechter'

Red Bull en Ferrari vechten op eenzame hoogte zonder dreiging van Mercedes, zo constateert ook Corriere Dello Sport , die voorzichtig optimistisch is over de thuisrace van de Scuderia. "De strijd blijft open. Het had beter kunnen gaan voor Ferrari, maar ook veel slechter. Tot nu toe heeft Verstappen alleen pole voor de sprintrace van zaterdag." "Het weekend begon weliswaar niet top voor Ferrari, aangezien Sainz zijn motor moest laten wisselen en daarna crashte en Leclerc werd verslagen door Verstappen. Met het goede weer vanaf zaterdag en de fans die komen zal het beter moeten gaan voor Ferrari. Leclerc staat achter Verstappen en gaf na afloop direct aan dat hij een fout had gemaakt (in de kwalificatie). De Monegask besloot namelijk naar binnen te gaan, in plaats van ronden achter elkaar te rijden in de regen." De Italianen verwachten ondertussen weinig van Mercedes, dat ook in Imola weer achter de feiten aan loopt. "Het is wel duidelijk dat ze problemen hebben. De Duitsers verkeren in een donkere periode, daar is geen twijfel over mogelijk. Het is nog niet gezegd dat de winnende cyclus over is voor Mercedes, maar Red Bull en Ferrari hebben alles dermate goed in handen dat er geen derde partij bij kan komen."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi