Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden

Italiaanse media lyrisch over 'God' Verstappen: "Max is een wild beest!"

Max Verstappen bezweek niet onder de druk van de sterke Carlos Sainz tijdens de Grand Prix van Canada. In Italië zagen ze hoe Ferrari weer opkrabbelde na een aantal dramatische races, maar ook hoe de 'goddelijke' Red Bull-coureur een zege weghield bij het team uit Maranello.

Na zeventig ronden was het Max Verstappen die in Canada op de bovenste trede van het Formule 1-podium plaats mocht nemen. Na een interessante tactische strijd in het eerste deel van de race, werd het uiteindelijk een direct gevecht om de overwinning tussen de Nederlander en Ferrari-coureur Carlos Sainz. De Spanjaard zat ronde na ronde in het kielzog van Verstappen, maar de regerend wereldkampioen gaf geen krimp. Hij bezweek niet onder de druk en won zo de Grand Prix van Canada. In Italië genoten ze van zowel de Nederlander als van hun Ferrari. "Te veel Verstappen", zo kopt de Corriere dello Sport op maandag ochtend. "De Scuderia brengt Sainz naar het podium en Leclerc ver naar voren, maar Verstappen blijft onovertroffen. Na zeventig ronden zagen we eigenlijk iets wat we van tevoren al wisten, namelijk dat Verstappen en Red Bull weten te voorkomen dat Ferrari kan winnen." "Sainz deed er alles aan nu hij eindelijk gewend lijkt te zijn aan de F1-75, maar je laten zien in de spiegels van Verstappen en rekenen op een fout van Max, is niet genoeg. Verstappen was simpelweg perfect en pakte zo zijn zesde overwinning in negen races. Er was nog een strijd aan het einde van de race, maar Max had alles onder controle. Hij was perfect dit weekend."

Verstappen is 'goddelijk'

De grootste Italiaanse sportkrant, het roze Gazzetta dello Sport , ziet in Verstappen meer dan alleen een coureur. "Verstappen is goddelijk en de titel is onderweg. Deze lijkt namelijk steeds meer richting Verstappen te gaan, die deze week in twee races vijftig punten bij wist te schrijven." Toch zagen de Italianen ook een sterke Scuderia. "Ferrari, je hebt er alles aan gedaan. Sainz en Leclerc mogen trotse leeuwen zijn. Ze staan weer op, waarbij Sainz Verstappen angst wist te bezorgen. Gezien zijn tweede plaats en het sterke optreden van Leclerc, mag Ferrari het circuit in Canada toch nog met optimisme verlaten." "De beste was echter wederom Verstappen", concludeert de Gazzetta. "Hij moest er deze keer wel tot aan de laatste ronde voor vechten. De wereldtitel win je op zondag en daar is Verstappen op dreef, met zes zeges dit seizoen", aldus de Italianen.

Verstappen is 'een wild beest'

Twee andere Italiaanse kranten, Repubblica en de Corriere della Sera , hebben ook louter positieve woorden over voor de regerend wereldkampioen Formule 1. "Alles lijkt makkelijk te zijn voor Max, ook om Sainz en Ferrari achter zich te houden. Elke keer zat Sainz binnen DRS-afstand, maar toch hield Verstappen hem achter zich", schrijft de eerstgenoemde publicatie. "Ferrari stopt de negatieve trend tijdens de GP van Canada", kopte de Corriere della Sera op maandagochtend. "Maar Verstappen is een wild beest. Het is indrukwekkend om te zien hoe de Red Bull-coureur de overwinning en punten bij elkaar weet te verzamelen. Tot slot is het onzin om je af te vragen of Leclerc wel Verstappen had kunnen verslaan als hij op de positie van Sainz reed."

Viaplay
x
LIVE Reacties na verwoestende testdag Verstappen in Bahrein