Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Italiaanse media met zeldzame typeringen voor Verstappen: "Stuurloos, nerveus, hysterisch"

De Italiaanse media zagen in de Formule 1 Grand Prix van Hongarije een Max Verstappen die ze niet vaak eerder hebben gezien. Woorden als 'hysterisch', 'arrogant' en 'stuurloos' passeren de revue.

Verstappen Hungary
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Dat Red Bull de plank flink missloeg in Hongarije, zoveel is wel duidelijk, maar de Italiaanse media zagen Max Verstappen net zo goed zijn steentje bijdragen aan een wel heel erg pover resultaat. Ze komen met typeringen voor hem die ze zelden tot nooit hanteren.

La Gazzetta dello Sport genoot van het gevecht tussen Verstappen en Hamilton, dat uitmondde in een 'gevaarlijk' contact tussen de twee: "Daarna volgde de berichten over de boordradio, waarbij Red Bull Verstappen sommeerde zich niet zo kinderachtig op te stellen. Het was een zondag om snel te vergeten voor hem. Hij was nerveus en maakte fouten."

De Corriere dello Sport doet er nog een schepje bovenop door Verstappen te typeren als 'stuurloos': "Hij beschuldigt Red Bull en het is duidelijk dat de sfeer aan het veranderen is. Red Bull domineert niet meer en heeft iemand nodig die het team bij de hand neemt, zoals Hamilton dat bij Mercedes doet."

"Max was nerveus en de frustraties kwamen eruit over de boordradio. Door nadien te stellen 'dat hij zo is' stelde hij zich arrogant op. Hij is de controle wat verloren nu de auto niet het snelst is en dan helpt het niet om in de nacht nog een simrace te rijden."

Verstappen krijgt van de Corriere della Sera niet meer dan een 5 als cijfer voor zijn weekend: "Verstappen ruziet met Red Bull, omdat hij absoluut niet blij was met de strategie. Hij was hysterisch in Hongarije en daarom dit cijfer", zo luidt de onderbouwing.

'Nerveus', daar is het woord weer. Dit keer opgeschreven door La Repubblica: "Max leek in Hongarije weer dat jongentje van enkele jaren geleden, ook nog tot laat spelend in zijn simulator. Hij was nerveus en eindigde slechts als vijfde."

"Een ding is duidelijk en dat is dat McLaren een signaal heeft afgegeven richting Red Bull: 'vanaf nu bepalen wij wat er op het circuit gebeurt'."

Maakten de andere kranten dan geen woorden vuil aan McLaren? Jazeker wel. Maar ondanks de teamorder is men massaal vol lof voor McLaren. Ze zien in de wederopstanding van het team de ultieme blauwdruk voor hoe Ferrari eigenlijk het tij had moeten keren of nog moet gaan keren.

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Praat mee!

Viaplay
x
Mega salaris! 'Newey strijkt enorm salaris op bij nieuwe werkgever'