Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Italiaanse media plagen Verstappen: "Je kan het ook overdrijven, Max"

De Italiaanse media kijken licht hoofdschuddend, maar met een speelse lach naar de verrichtingen van Max Verstappen. En die lach blijft voorzichtig aanwezig als het over Ferrari gaat.

"Kannibaal Verstappen wint wederom. Hij doet gewoon wat hij wil", zo kopt de Gazzetta dello Sport, om daar vervolgens speels aan toe te voegen: "Hij kan het ook overdrijven", doelend op de manier waarop hij voor de snelste raceronde en het bijbehorende punt ging.

"De 1.07 (snelste raceronde, red.) zegt meer over de coureur Verstappen dan welke documentaire over hem dan ook. Hij maakte toch die pitstop en zijn teamleden stelden hem niet teleur. Het liet de onverzadigbare hebzucht van Verstappen zien."

De Corriere dello Sport trekt mede door bovenstaande de volgende conclusie: "Hij heeft voortaan de sleutels van Milton Keynes in handen en dus neemt hij de beslissingen. Hij ging niet alleen heel makkelijk voorbij aan Charles Leclerc, maar reed vervolgens ook binnen no-time van hem weg."

"Verrassend om te zien"

Volgens de derde publicatie, de Corriere della Sera, liet Verstappen niet alleen een gezonde dosis kracht, maar ook arrogantie zien door aan het einde van de rit de snelste ronde nog te pakken: "Maar dat bedoelen we liefdevol."

"Het is verrassend dat iemand die alles heeft gewonnen alsnog het team dwingt om nog een pitstop te maken. Hij moest en zou die snelste ronde van Perez afpakken. De Nederlander is onverslaanbaar, ook in Oostenrijk weer."

De krant gebruikt dezelfde typering als de Gazzetta: "Het plezier in het overdrijven van dingen hoort bij grote kampioenen."

Daarmee ging de meeste inkt toch weer op aan Verstappen, maar de kranten zijn het erover eens dat Ferrari genoeg aanknopingspunten liet zien om hoopvol naar de toekomst van De Scuderia te kijken.

Ook interessant:

Sneu voor de andere F1-coureurs dat Max Verstappen meedoet

Eén ding was in Oostenrijk echter weer even voorspelbaar als altijd: Verstappen torende boven alles en iedereen uit. Hij toonde zich de baas van Red Bull, toch Coronel, Dimmers en Mosterdijk?

Formule 1 GP Oostenrijk 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max F1-baas voorspelt dat 'legende' Verstappen wordt vervangen