Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Italiaanse media zien groot Ferrari-dilemma ondanks dramatische kwalificatie Verstappen

Max Verstappen start enkele rijen achter de Ferrari's tijdens de Grand Prix van Hongarije, dus de Italiaanse media sporen hun coureurs aan om daar eens goed van te profiteren. Maar daarbij zou het team er wel verstandig aan doen om teamorders te gebruiken.

Dit jaar valt het vaker niet dan wel de kant op van Ferrari, terwijl Max Verstappen bijna altijd zijn kansen maximaliseert. In de kwalificatie in Hongarije lukte dat de Nederlander echter niet, nadat hij problemen kende met zijn motor. Volgens de Italiaanse media moeten Carlos Sainz en in het bijzonder Charles Leclerc dan ook toeslaan nu de Red Bull-coureur slechts vanaf P10 van start gaat op een circuit waar het zeer lastig inhalen is. "De grote kans!", zo kopt de Gazzetta dello Sport , de grootste sportkrant van Italië op zondagochtend. "De rode bolides moeten profiteren van de situatie, want Max start slechts vanaf P10! Gaat het team echter alles op Leclerc zetten of gaat er een duel ontstaan met Sainz?"

Ferrari de favoriet

Ondanks het ontbreken van Verstappen ging de poleposition overigens niet naar Ferrari, want George Russell kwam namens Mercedes als een duveltje uit een doosje en pakte de eerste startpositie. "Niemand had daar een uitleg voor", zijn de Italianen verbaasd. "Mercedes boekt vooruitgang, maar dat ze nu al Ferrari zouden kunnen verslaan in de kwalificatie..." "Ferrari is in ieder geval de favoriet voor de overwinning in Hongarije, maar de grote vraag is of men Sainz vrij laat racen, aangezien hij in een uitstekende vorm verkeert. Of gaat men voor Leclerc, die meer kans heeft op de wereldtitel, maar minder goed presteerde in Q3?" "Het zou wel zin hebben om Leclerc op dit punt het voordeel te geven kijkend naar de titelstrijd en de problemen die Verstappen in Hongarije heeft. Hij start vanaf P10 en zo kan het gat drastisch worden verkleind!"

Teamorders

Niet alleen de roze sportkrant roept op tot teamorders. Ook de Corriere della Sera denkt dat Ferrari dat maar beter kan doen. "Sainz en Leclerc gaan in de aanval, maar er zijn nog geen teamorders. Ferrari krijgt een ideale kans om punten goed te maken in de titelstrijd, maar hoe lang gaat Russell stand houden?" "Bij Red Bull was de kwalificatie een ramp, met problemen voor Verstappen en een Perez die na zijn contractverlenging een mysterieuze ontwikkeling doormaakt." "Ferrari zou in ieder geval moeten kiezen voor teamorders, want het team krijgt een uitstekende kans om punten goed te maken ten opzichte van Verstappen. Maar hoe ga je Sainz afremmen, terwijl hij sneller was dan zijn teamgenoot op zaterdag?", zo schetsen de Italianen het hoofdpijndossier van de Scuderia.

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje